Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανική Τηλεόραση: Η Τουρκία εξοπλίζει Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα

Γερμανική Τηλεόραση: Η Τουρκία εξοπλίζει Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Να σημειώσουμε ότι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που θα παρακολουθήσετε έχει αναρτηθεί στο You Tube από τις αρχές Ιουνίου. Γερμανοί δημοσιογράφοι μπήκαν στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας, επισκέφθηκαν στρατόπεδο με τζιχαντιστές που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος, πήραν συνεντεύξεις.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η Τουρκία επιτρέπει στους τζιχαντιστές να εισέρχονται από το έδαφός της στη Συρία.

Στο ερώτημα εάν η Τουρκία βοηθά τους τζιχαντιστές, η δημοσιογράφος μέσω του ρεπορτάζ της απαντά ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να ανατρέψει τον πρόεδρο της Συρίας, Άσαντ, με κάθε τρόπο. Μάλιστα η Τουρκία θεωρεί ότι οι τζιχανιστές της Αλ Νούσρα (δηλαδή της Αλ Κάιντα), αλλά και το Ισλαμικό Κράτος, είναι εξαιρετικά αποδοτικοί!

Για μια ακόμη φορά γίνεται αναφορά ότι η Τουρκία επιτρέπει στους τζιχαντιστές να πηγαινοέρχονται στα σύνορα με τη Συρία, να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της και ότι -εδώ το σημαντικό- η Τουρκία εξοπλίζει το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα.

Στο ρεπορτάζ μάλιστα υπάρχουν και πλάνα από την τουρκική Βουλή, όπου βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγορούν ευθέως τον Ερντογάν ότι στηρίζει και εξοπλίζει τους τρομοκράτες.

Δείτε το βίντεο. Είναι στα γερμανικά και έχει αγγλικούς υπότιτλους:

Σχετικά άρθρα