Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σούπερτάνκερ μεταφέρουν ποσότητα ρεκόρ αμερικανικού πετρελαίου στην Ευρώπη

Σούπερτάνκερ μεταφέρουν ποσότητα ρεκόρ αμερικανικού πετρελαίου στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πετρέλαιο, Ρωσία, Τάνκερ,

Η Ευρώπη πρόκειται να εισάγει μια ποσότητα ρεκόρ αμερικανικού πετρελαίου τον Μάρτιο. Για αυτό οι ΗΠΑ στέλνουν το πετρέλαιό τους στην Ευρώπη με υπερδεξαμενόπλοια, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Πλοία που μεταφέρουν έως και 1,84 εκατομμύρια βαρέλια πρόκειται να φτάσουν από τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι δημοσιογράφοι σημειώνουν ότι εν τω μεταξύ, τα μικρότερα τάνκερ γίνονται πιο ακριβά, καθώς περισσότερα από αυτά έχουν κρατηθεί για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου στην Ασία.

«Η άνθηση του εμπορίου είναι μια παρενέργεια του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα ως απάντηση στην επιθετικότητα πλήρους κλίμακας», εξηγεί ο Blomberg.

Το υλικό δείχνει ότι συνολικά 11 σούπερτάνκερ, γνωστά στο εμπόριο ως Very Large Crude Carriers ή VLCCs, και 16 πλοία Σουέζμαξ πρόκειται να φτάσουν στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ.

«Τα supertanker μπορούν να μεταφέρουν περίπου δύο εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και τα Σουέζμαξ περίπου ένα εκατομμύριο», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Σχετικά άρθρα