Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Στόλτενμπεργκ θέλει οι χώρες του ΝΑΤΟ να δώσουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία

Ο Στόλτενμπεργκ θέλει οι χώρες του ΝΑΤΟ να δώσουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενς Στόλτενμπεργκ, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ουκρανία, Ρωσία,

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους ότι η νέα μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, έχει ήδη ξεκινήσει.

«Δεν βλέπουμε κανένα σημάδι ότι ο (Ρώσος) πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν προετοιμάζεται για ειρήνη (…) Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο πρόεδρος Πούτιν και η Ρωσία εξακολουθούν να θέλουν να ελέγξουν την Ουκρανία», είπε.

«Βλέπουμε πώς στέλνουν περισσότερα στρατεύματα, περισσότερα όπλα, περισσότερες δυνατότητες».

Η Ρωσία θεωρείται ευρέως ότι σχεδιάζει μια νέα μεγάλη επίθεση και η Ουκρανία λέει ότι χρειάζεται μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να την αντιμετωπίσει και να ανακαταλάβει εδάφη που ελέγχει η Ρωσία.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι αναμένει το θέμα της προμήθειας αεροσκαφών να συζητηθεί στην προσεχή διήμερη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που θα ξεκινήσει την Τρίτη, όπου θα συμμετάσχει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ.

«Υπάρχει τώρα μια συζήτηση σε εξέλιξη και για το θέμα των αεροσκαφών και αναμένω ότι θα συζητηθεί επίσης αύριο στη συνάντηση στις Βρυξέλλες», τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι οι η προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών από χώρες της Συμμαχίας στην Ουκρανία δεν θα μετατρέψει το ΝΑΤΟ σε μέρος του πολέμου.

Παράλληλα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι η Συμμαχία σχεδιάζει να αυξήσει τους στόχους του σε αποθέματα πυρομαχικών, τα οποία εξαντλούνται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία καταναλώνει μια τεράστια ποσότητα πυρομαχικών (…) Αυτό θέτει υπό πίεση τις αμυντικές μας βιομηχανίες. (…) Επομένως, πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή και να επενδύσουμε στις παραγωγικές μας ικανότητες», δήλωσε.

«Το ΝΑΤΟ στέκεται δίπλα στην Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα