Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά από 39 ημέρες πολιορκίας, σωρός ερειπίων η Κομπάνι

Μετά από 39 ημέρες πολιορκίας, σωρός ερειπίων η Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο twitter την Πέμπτη μέσα από την Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, η οποία πολιορκείται από τις 15 Σεπεμβρίου από το Ισλαμικό Κράτος, δείχνουν όχι μόνο την αγριότητα της μάχης αλλά και την καταστροφή.

Μετά από 39 ημέρες πολιορκίας, η Κομπάνι έχει μεταμορφωθεί σε ένα σωρό ερειπίων. Πρώτα ήταν οι οβίδες από το πυροβολικό και τα άρματα μάχης των τζιχαντιστών που τη σφυροκοπούσαν για να καταφέρουν να εισέλθουν. Ακολούθησαν τα αυτοκίνητα βόμβες σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Τέλος, οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στις συνοικίες που κατέχουν οι τζιχαντιστές. Η πόλη έχει γίνει σε πολλά σημεία συντρίμμια. Και όμως, η μάχη συνεχίζεται, ανάμεσα στα ερείπια, σε μια πολιορκία σύμβολο που ανάλογα με την έκβασή της θα σημάνει ή τον θρίαμβο του Ισλαμικού Κράτους ή την αρχή του τέλους του μέσα από τη νίκη των Κούρδων του YPG.

kobane-1

kobane-2

kobane-3

Σχετικά άρθρα