Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατιωτική άσκηση στη Μολδαβία σε «συνθήκες χημικής επίθεσης» – Δεν συνδέεται με τον ρωσοουκρανικό πόλεμο, λένε οι Αρχές

Στρατιωτική άσκηση στη Μολδαβία σε «συνθήκες χημικής επίθεσης» – Δεν συνδέεται με τον ρωσοουκρανικό πόλεμο, λένε οι Αρχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μολδαβία, Στρατιωτική Άσκηση,

Από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τακτικές ασκήσεις σε όλα τα πεδία εκπαίδευσης του Εθνικού Στρατού της Μολδαβίας, στις οποίες θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 400 στρατιωτικοί.

Όπως σημειώνεται, στις 23 Ιανουαρίου το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι οι προγραμματισμένες ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν με χρήση του στρατιωτικού εξοπλισμού που διαθέτει ο Εθνικός Στρατός

Για τις ασκήσεις θα χρησιμοποιηθούν όλα τα πεδία εκπαίδευσης των στρατιωτικών φρουρών της χώρας.

«Στόχος των ασκήσεων είναι η αξιολόγηση των δυνατοτήτων και των πρακτικών δεξιοτήτων όλου του στρατιωτικού προσωπικού – τόσο των στρατεύσιμων όσο και των μονίμων», σημείωσε το τμήμα.

Σύμφωνα με το σενάριο του υπουργείου, οι στρατιωτικοί θα πρέπει να εκτελέσουν διάφορες εργασίες χρησιμοποιώντας στρατιωτικό εξοπλισμό, να παράσχουν πρώτες βοήθειες και να εξασκηθούν σε συνθήκες χημικής επίθεσης.

Παράλληλα, το υπουργείο τόνισε ότι θα διεξαχθούν ασκήσεις σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης του Εθνικού Στρατού για το 2023 και δεν σχετίζονται με την κατάσταση στην περιοχή και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, νηοπομπές στρατιωτικών οχημάτων θα κινούνται κατά μήκος των εθνικών οδών από πεδίο εκπαίδευσης σε πεδίο εκπαίδευσης, στις κεντρικές, βόρειες και νότιες περιοχές της χώρας.

»Ως προς αυτό, παρακαλούμε τους πολίτες να μην κάνουν εικασίες για το θέμα της εκπαίδευσης και η μετακίνηση στρατιωτικού υλικού», προειδοποίησε το υπουργείο Άμυνας.

Σχετικά άρθρα