Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια Μακεδονία: Δημοφιλέστερος πολιτικός ο ψευδοαρχαιομακεδόνας Γκρουέφσκι

Βόρεια Μακεδονία: Δημοφιλέστερος πολιτικός ο ψευδοαρχαιομακεδόνας Γκρουέφσκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Δημοσκοπήσεις, Νίκολα Γκρούεφσκι,

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού ινστιτούτου IRI (International Republican Institute) το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE προηγείται σταθερά του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM).

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το VMRO-DPMNE, του οποίου ηγείται ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι συγκεντρώνει ποσοστό 19%, ενώ το SDSM του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 11%.

Το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI, του οποίου ηγείται ο Αλί Αχμέτι συγκεντρώνει ποσοστό 7%, ενώ το υπερεθνικιστικό σλαβικό κόμμα «Αριστερά» (Levica) συγκεντρώνει ποσοστό 6%.

Μεγάλο είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που φθάνει το 35%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πιο δημοφιλής πολιτικός στη Βόρεια Μακεδονία είναι ο φυγόποινος στην Ουγγαρία, πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι με ποσοστό 7% και ακολουθούν ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι και ο Αλί Αχμέτι με ποσοστό 6% ο καθένας, ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι με ποσοστό 5% και ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ με ποσοστό 2%.

«Κανένας» απάντησε το 38% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης.

Στην ερώτηση «εάν η χώρα κινείται σε θετική ή αρνητική κατεύθυνση», σχεδόν το 58% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά και το 13% απάντησε θετικά.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την περίοδο από 23 Σεπτεμβρίου έως 13 Οκτωβρίου 2002 (δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα) σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.207 ερωτηθέντων από όλη την επικράτεια.

Σχετικά άρθρα