Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν με πυραύλους την Ουκρανία – Σοβαρές ζημιές στο ενεργειακό δίκτυο

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν με πυραύλους την Ουκρανία – Σοβαρές ζημιές στο ενεργειακό δίκτυο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Μετρό, Ουκρανία, Ρωσία,

Η εταιρία διαχείρισης του ενεργειακού δικτύου στην Ουκρανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποκατασταθεί το εθνικό δίκτυο και η ηλεκτροδότηση συγκριτικά με προηγούμενες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Αφού η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 70 πυραύλους κατά της Ουκρανίας την Παρασκευή, η εταιρία διαχείρισης του δικτύου ανέφερε:

«Λαμβάνοντας υπόψιν ότι αυτό είναι ήδη το ένατο κύμα πυραυλικών επιθέσεων κατά ενεργειακών εγκαταστάσεων, η αποκατάσταση της παροχής ενέργειας μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο σε σχέση με πριν».

«Η προτεραιότητα θα δοθεί σε εγκαταστάσεις κρίσιμης σημασίας υποδομών: νοσοκομεία, υποδομές υδροδότησης, υποδομές θέρμανσης και μονάδες επεξεργασίας λυμάτων», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Γκερμάν Γκαλουσένκο δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι εννέα ουκρανικές ενεργειακές μονάδες υπέστησαν την Παρασκευή ζημιές κατά τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας σε υποδομές κρίσιμης σημασίας.

«Αυτό που βλέπουμε ήδη είναι ζημιά σε περίπου εννέα εγκαταστάσεις παραγωγής. Τώρα αξιολογούμε ακόμα τη ζημιά», δήλωσε.

Η κατανάλωση ενέργειας στην Ουκρανία μειώθηκε πάνω από 50% την Παρασκευή μετά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας διαχείρισης του ενεργειακού δικτύου Ukrenergo.

Υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα ότι σε όλη τη χώρα έγιναν έκτακτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση μετά τα ρωσικά πλήγματα.

Το Μετρό του Κιέβου θα παραμείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας λόγω των διακοπών ρεύματος, που έγιναν εξαιτίας του νέου κύματος ρωσικών βομβαρδισμών σήμερα το πρωί.

«Λόγω της ζημιάς στο σύστημα ενέργειας και των έκτακτων διακοπών ρεύματος, δεν θα κυκλοφορούν οι συρμοί του Μετρό έως το τέλος της ημέρας», ανέφερε η διοίκηση της πόλης στο Telegram.

Σχετικά άρθρα