Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανικά F-22 σηκώθηκαν από τη Σούδα και πέταξαν πάνω από τα κατεχόμενα της Κύπρου

Αμερικανικά F-22 σηκώθηκαν από τη Σούδα και πέταξαν πάνω από τα κατεχόμενα της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κρήτη, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Σούδα, Στρατιωτική Άσκηση,

Αμερικάνικα μαχητικά F22, με ορμητήριο τη Σούδα, πέταξαν από τον ουρανό της Αμμοχώστου μέχρι την Καρπασία.

Σύμφωνα με το alphanews.live, οι πτήσεις έγιναν «παρακάμπτοντας το λεγόμενο τουρκικό κέντρο ελέγχου των κατεχομένων και αγνοώντας το αίτημα για αναγνώρισής του μέσω της υποβολής σχετικού αιτήματος».

Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι οι Αμερικανοί συνεργάζονται πλήρως με τις κυπριακές Αρχές.

Η άσκηση αεράμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας και του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με επίκεντρο τον κόλπο της Αμμόχωστου».

Πώς εξασφαλίστηκε η άδεια

Οι Αμερικανοί εξασφάλισαν άδεια για διεξαγωγή της άσκησης με ρηματική διακοίνωση, μέσω της Πρεσβείας των ΗΠΑ προς το υπουργείο Εξωτερικών, με την Κυπριακή Δημοκρατία να παρέχει όλες τις διευκολύνσεις στις αμερικανικές δυνάμεις.

Διαμαρτυρόμενη, η Τουρκία εξέδωσε αντί – notam, επιχειρώντας χωρίς αποτέλεσμα να ακυρώσει την άσκηση η οποία θα ολοκληρωθεί στις 5 Νοεμβρίου.

Η άσκηση, όπως αναφέρει το alphanews.live, αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή και τη συνεχή ενίσχυση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνει ο υπουργός Άμυνας, τονίζοντας τη σημασία της σύναψης διμερών συμφωνιών με 15 χώρες.

Τον Νοέμβριο, εξάλλου, η Κύπρος θα διοργανώσει για 9η χρονιά την αεροναυτική άσκηση Νέμεσις με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ.

Επεισόδιο στη Δένεια

Το ίδιο σάιτ σημειώνει ότι υπήρξε επεισόδιο με Ελληνοκύπριο γεωργό και Τούρκους στρατιώτες.

Τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να εκφοβίσουν Ελληνοκύπριο γεωργό που μετέβη το πρωί στη Νεκρή Ζώνη για να καλλιεργήσει το χωράφι του.

Ο Χριστάκης Παναγιώτου, κοινοτάρχης Δένειας τόνισε ότι «κατέβασαν τα φορτηγά 30 στρατιώτες αλλά παρέμεινε στην περιοχή ο γεωργός.

Οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ αντιθέτως του ζητούσαν να φύγει.

Είναι η περιοχή όπου εδώ και 3 χρόνια οι Τούρκοι προχωρούν στην Νεκρή Ζώνη σιγά σιγά».

«Άμα έχει απέναντί σου έχει Τούρκους με όπλα, θα σκεφτείς να πας να καλλιεργήσεις», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα