Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο κύμα κορωνοϊού στη βόρεια Ευρώπη

Νέο κύμα κορωνοϊού στη βόρεια Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Καθώς μπαίνει το φθινόπωρο και πέφτουν οι θερμοκρασίες, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) κάλεσε την Τρίτη τις ευρωπαϊκές χώρες να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί νέο φθινοπωρινό κύμα του νέου κορωνοϊού.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η πίεση στα συστήματα Υγείας, ειδικά με την αναμενόμενη έξαρση άλλων αναπνευστικών ιών όπως η γρίπη αυτό το χειμώνα.

Ήδη τα κρούσματα Covid-19 και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παρουσιάζουν αύξηση στη Βόρεια Ευρώπη, από όπου ξεκινάει να γίνεται αισθητός ο ψυχρός και υγρός καιρός στην ήπειρο.

Τα τελευταία στοιχεία από το Βέλγιο, τη Βρετανία και τη Δανία υποδεικνύουν σταδιακή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Η υγειονομική Αρχή του Βελγίου δήλωσε επίσης ότι η μοντελοποίησή της δείχνει ένα νέο κύμα Covid-19 να πλήττει τη χώρα στα μέσα Οκτωβρίου.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή υποδηλώνουν ότι οι πρώτοι κυματισμοί αυτού του κύματος έχουν ήδη φτάσει.

Το Βέλγιο ανέφερε αύξηση 17% στον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού την εβδομάδα έως τις 19 Σεπτεμβρίου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία την εβδομάδα έως τις 22 Σεπτεμβρίου ήταν πιο σταθερές, σημειώνοντας άνοδο 4%, σύμφωνα με την αρχή δημόσιας Υγείας.

Το Ινστιτούτο μολυσματικών ασθενειών της Δανίας ανέφερε τα πρώτα στοιχεία που υποδεικνύουν αντιστροφή των ποσοστών μόλυνσης, τα οποία μετά από μια μακρά περίοδο πτώσης σταθεροποιούνται ή αυξάνονται ελαφρά στις περιφέρειες της χώρας.

Το Ινστιτούτο σημείωσε επίσης ότι οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 6% την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Τα άτομα ηλικίας 70 έως 89 ετών παραμένουν η μεγαλύτερη ομάδα μεταξύ των νεοεισαχθέντων στα νοσοκομεία, όπως συνέβη από την αρχή του έτους», ανέφερε.

Και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο αριθμός των νέων περιπτώσεων την εβδομάδα έως τις 17 Σεπτεμβρίου ήταν 13% υψηλότερος από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 17% την εβδομάδα έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

«Ενώ τα ποσοστά του COVID-19 εξακολουθούν να είναι χαμηλά, τα τελευταία στοιχεία για τις τελευταίες δείχνουν αύξηση των νοσηλειών και αύξηση των θετικών τεστ που αναφέρθηκαν από την κοινότητα», δήλωσε η Σούζαν Χόπκινς, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά άρθρα