Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Ρωσία δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη

Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Ρωσία δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός Nord Stream, Αγωγός Nord Stream-2, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ενέργεια, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Η Ρωσία δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, είπε σε δημοσιογράφους ο Βλαντίμιρ Πούτιν και δεσμεύτηκε ότι η Ρωσία θα εκπληρώσει τις ενεργειακές της υποχρεώσεις, αρκεί να αρθούν οι δυτικές κυρώσεις σε βάρος της.

Με δεδομένο ότι ο Nord Stream 1, ακόμη κι όταν λειτουργεί περιορίζεται στο 20% της ροής, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανήρθε στoν δεύτερο αγωγό με το ίδιο όνομα:

«Εάν θέλετε φυσικό αέριο στην Ευρώπη, απλώς αναστείλετε τις κυρώσεις και ο Nord Stream 2 θα φέρει επιπλέον 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως μέσω της Βαλτικής θάλασσας στη Γερμανία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, συνεχίζοντας τις βολές κατά της Δύσης από τη σύνοδο του Ουζμπεκιστάν.

«Ο Nord Stream έχει σκοτωθεί»

Ο υπεράκτιος αγωγός Nord Stram 2 που κόστισε 11 δισεκατομμύρια δολάρια και σχεδιάστηκε για να διπλασιάσει τη ροή φυσικού αερίου μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας, παρά τις διαφωνίες της Ουάσιγκτον, έχει «σκοτωθεί», είπαν δημοσιογράφοι υπενθυμίζοντας ότι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Nord Stream 2 ήρθε τον Φεβρουάριο καθώς η Γερμανία πάγωσε τη διαδικασία πιστοποίησης, λόγω της απόφασης της Ρωσίας να αναγνωρίσει επίσημα δύο φιλορωσικές, αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία.

Ωστόσο το έργο πήρε το πράσινο φως ένα χρόνο αφότου η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία που ήταν ο πρόδρομος της εισβολής της στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Spiegel», εξετάζεται η απαλλοτρίωση του τμήματος του συστήματος σωληνώσεων που βρίσκεται σε γερμανικό έδαφος και η αποκοπή του από τον υπόλοιπο αγωγό, ώστε οι σωλήνες που οδηγούν στη θάλασσα να συνδεθούν με σταθμό LNG.

Πηγή: ΕΡΤ1 -Ρεπορτάζ: Άγις Μενούτης

Σχετικά άρθρα