Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελβετοί βιομήχανοι: Δεν φέραμε χρυσό από τη Ρωσία

Ελβετοί βιομήχανοι: Δεν φέραμε χρυσό από τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελβετία, Ρωσία, Χρυσός,

Η ένωση βιομηχανίας χρυσού της Ελβετίας δήλωσε ότι τα μέλη της δεν εισήγαγαν χρυσό από τη Ρωσία τον περασμένο μήνα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το ποιος αγόρασε τα πολύτιμα μέταλλα της χώρας.

Πάνω από 3 τόνοι χρυσού -αξίας περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων- στάλθηκαν από τη Ρωσία στην Ελβετία τον Μάιο, σχεδόν όλοι σημάνθηκαν ως προς διύλιση, σύμφωνα με στοιχεία της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Διοίκησης.

Ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη αποστολή μεταξύ των χωρών από τον Φεβρουάριο, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές εξαγωγές χρυσού δεν υπόκεινται σε κυρώσεις από την Ευρώπη, η κίνηση της βιομηχανίας διύλισης να αποστασιοποιηθεί από τις αμφισβητούμενες αποστολές δείχνει τους κινδύνους φήμης από τις συναλλαγές με εμπορεύματα της χώρας και να θεωρείται ότι χρηματοδοτεί έμμεσα τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Μετά από επικοινωνία με τα μέλη της, η ASFCMP επιβεβαιώνει ότι κανένα από τα μέλη της δεν είναι υπεύθυνο για αυτές τις εισαγωγές», ανέφερε σε δήλωση την Πέμπτη η Ελβετική Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Πολύτιμων Μετάλλων.

«Αν και η ελβετική νομοθεσία και οι κυρώσεις δεν απαγορεύουν την εισαγωγή ρωσικού χρυσού στην Ελβετία, η ASFCMP θα ήθελε να επαναλάβει ότι τέτοιος χρυσός δεν έχει θέση στην Ελβετία».

Σχετικά άρθρα