Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν είπε τι αποτελεί απειλή από την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Πούτιν είπε τι αποτελεί απειλή από την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ουκρανία, Ρωσία, Σουηδία, Φινλανδία,

Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί «απειλή» από μόνη της, αλλά η Μόσχα θα αντιδράσει σε επέκταση των στρατιωτικών υποδομών στα εδάφη των δύο χωρών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς οι δύο σκανδιναβικές χώρες πλησιάζουν στην ένταξη στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Μια τέτοια «διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν αποτελεί άμεση απειλή (…) αλλά η ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών στα εδάφη αυτών των χωρών θα οδηγήσει φυσικά σε απάντηση», είπε συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανέφερε ότι η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πεπεισμένος ότι η ένταξη των δύο χωρών στη Βορειοατλαντική Συμμαχία σε καμία περίπτωση δεν θα ενίσχυε την αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης.

Ο Πεσκόφ επεσήμανε επίσης ότι σε σύγκριση με την Ουκρανία, η Ρωσία δεν έχει εδαφικές διαφορές με τη Φινλανδία ή τη Σουηδία.

Από την πλευρά του ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η απόφαση των δύο χωρών είναι ένα λάθος το οποίο θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις.

Σχετικά άρθρα