Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Ρωσίας: Θα απαντήσουμε αν το NATO μεταφέρει πυρηνικά πιο κοντά μας

Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Ρωσίας: Θα απαντήσουμε αν το NATO μεταφέρει πυρηνικά πιο κοντά μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρωσία,

Η Μόσχα θα λάβει επαρκή προληπτικά μέτρα αν το NATO αναπτύξει πυρηνικές δυνάμεις και υποδομή πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Η Μόσχα δεν έχει εχθρικές προθέσεις προς την Φινλανδία και την Σουηδία και δεν βλέπει αυτές οι δύο χώρες να έχουν «πραγματικούς λόγους» για να ενταχθούν στο NATO, πρόσθεσε ο Γκρούσκο.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα έχει διαμηνύσει ότι θεωρεί την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εχθρική κίνηση και πως εδάφη της χώρας αυτής που φιλοξενούν στρατεύματα της Συμμαχίας θα θεωρούνται στόχοι και μπορεί να χτυπηθούν από τη Ρωσία.

Αν και οι δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι με ανοιχτό το μέτωπο στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός δεν μπορεί να έχει και τέτοια ισχύ, οι συνεχείς απειλές ανησυχούν τους πάντες, ειδικά όταν περιλαμβάνουν και το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε τη Δύση ότι υπάρχει πλέον ο κίνδυνος για μία ανοικτή σύγκρουση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Μόσχα, που θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και σε πυρηνικό πόλεμο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ επέμεινε και αυτός από την πλευρά του σε δηλώσεις του την Παρασκευή να χαρακτηρίζει ξεκάθαρη απειλή για τη Ρωσία την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Σχετικά άρθρα