Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η γερμανική κυβέρνηση «παρακολουθεί με ανησυχία» τη διακοπή ρωσικού φυσικού αερίου

Η γερμανική κυβέρνηση «παρακολουθεί με ανησυχία» τη διακοπή ρωσικού φυσικού αερίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ενέργεια, Ουκρανία, Πολωνία, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Η γερμανική κυβέρνηση «παρακολουθεί με ανησυχία» τη διακοπή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Πολωνία και την Βουλγαρία και είναι σε «στενό συντονισμό» με τους εταίρους στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μετά την απόφαση της Gazprom να κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς Πολωνία και Βουλγαρία, το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται «σε στενή επαφή με τις εταιρείες παροχής ενέργειας και τους προμηθευτές ενέργειας», αλλά και με τους ευρωπαίους εταίρους στην ΕΕ.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας διαβεβαιώνει επίσης ότι η ασφάλεια του εφοδιασμού είναι εγγυημένη και ότι οι ροές φυσικού αερίου είναι «συνολικά σε σταθερό επίπεδο αυτήν τη στιγμή».

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση και διαπιστώνει ότι η ασφάλεια του εφοδιασμού στη Γερμανία είναι «επί του παρόντος εγγυημένη».

Η υπηρεσία, από τα τέλη Μαρτίου και εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, δημοσιεύει μια καθημερινή αναφορά κατάστασης για την προμήθεια φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Την Τρίτη, η έκθεση ανέφερε ότι η παροχή φυσικού αερίου στη Γερμανία ήταν «σταθερή», οι φορείς εκμετάλλευσης του δικτύου ανέφεραν «δεν υπάρχουν ειδικά περιστατικά», ούτε μειώσεις στις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Ταυτόχρονα, η Γερμανία επιταχύνει τα βήματα ενεργειακής απεξάρτησης από τη Ρωσία.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει εντός ημερών έναν τερματισμό της προμήθειας πετρελαίου από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους η Γερμανία θα μειώσει στο μισό τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία και μέχρι το τέλος του έτους θα απεξαρτηθεί πλήρως από το ρωσικό πετρέλαιο.

Πηγή: ΕΡΤ – Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Σχετικά άρθρα