Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Δεν θα μπούμε σε πόλεμο (με το Ισλαμικό Κράτος)

Τουρκία: Δεν θα μπούμε σε πόλεμο (με το Ισλαμικό Κράτος)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κόμπανι, Κούρδοι, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

“Δεν θα μπούμε σε πόλεμο εκτός αν η συμμαχία αλλάξει στρατηγική” δήλωσε επίσημα ο Αχμέτ Νταβούτογλου συμπληρώνοντας ότι “Δεν αποδεχόμαστε την μονοδιάστατη πολιτική της συμμαχίας”.

Με τις δηλώσεις αυτές ο Τούρκος Πρωθυπουργός λέει στην Δύση ότι “εσείς έχετε εχθρό το Ισλαμικό Κράτος, εμείς έχουμε σύμμαχο το Ισλαμικό Κράτος στον στόχο μας να ρίξουμε τον Άσαντ”.

Εμμέσως πλην σαφώς η Τουρκία επισημοποιεί επίσης την απόφασή της να μην δώσει τις βάσεις της για τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Και τέλος με την απόφαση της Τουρκίας να βομβαρδίσει τους Κούρδους στην ανατολική Τουρκία ανοίγοντας πόλεμο μαζί τους, ο Νταβούτογλου λέει στην Δύση ότι εσείς έχετε συμμάχους τους Κούρδους ενώ για εμάς είναι εχθρός μας και τους πολεμάμε.

Η δήλωση αυτή όπως γίνεται αντιληπτό σηματοδοτεί την πλήρη και απόλυτη ρήξη στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και γίνεται η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ:

1.που δεν βοηθά τους συμμάχους σε ένα πόλεμο. Δεν δίνει την βάση του Ιντσιρλίκ για τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους

2. βοηθά, ενισχύει, χρηματοδοτεί και πολεμά στο ίδιο πλευρό με μια τρομοκρατική μουσουλμανική οργάνωση.

Αν στην κυβέρνηση Ομπάμα χρησιμοποιούσαν την ρητορική του Μπους, η Τουρκία θα έμπαινε σήμερα στις χώρες που ανήκουν στον “Άξονα του κακού”.

Μπορεί η κυβέρνηση Ομπάμα να μην χρησιμοποιεί τέτοιους όρους, όμως σίγουρα από δω και στο εξής, αν δεν αλλάξει σύντομα στάση, η Τουρκία θα αντιμετωπίζετε ως τέτοια.

Σχετικά άρθρα