Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η προβοκάτσια των Τούρκων για να ξεκινήσουν τον πόλεμο (φωτο)

Η προβοκάτσια των Τούρκων για να ξεκινήσουν τον πόλεμο (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γκεβέρ, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φωτογραφίες,

Για να κηρύξει τον πόλεμο στους Κούρδους η Τουρκία χρειαζόταν μια προβοκάτσια και την έστησε.

“Άγνωστοι” βανδαλιστές βεβήλωσαν τους τάφους των αγωνιστών Κούρδων στην πόλη Γκεβέρ (Gever), οι Τούρκοι την αποκαλούν Γιουκσέκοβα (Yüksekova).

Όπως ήταν φυσικό οι Κούρδοι κατέβηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν.

Στην συγκέντρωση που ήταν από τις πιο ήρεμες των τελευταίων ημερών οι Κούρδοι τοπικοί άρχοντες έκαναν έκκληση σε όλες τις πλευρές να μην απαντήσουν στις προβοκάτσιες.

Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά η ενότητα είναι το ζητούμενο αυτή την στιγμή γιατί ο εχθρός είναι κοινός και είναι το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Κούρδοι φώναζαν “Ζήτω ο Οτσαλάν” και “Αθάνατοι” για τους μάρτυρες, τους τάφους των οποίων βανδάλισαν οι Τούρκοι παρακρατικοί.

Στην συνέχεια και αφού είχε λήξει η πορεία “άγνωστοι” και πάλι έβαλαν φωτιά στο σχολείο της πόλης πυροδοτώντας νέο γύρο επεισοδίων.

Τώρα επειδή και αυτή η ιστορία έμοιαζε λίγη έπρεπε να γίνει κάτι ακόμη.

Ο τουρκικός στρατός διερρέει, ότι το στρατόπεδο της περιοχής είχε βομβαρδιστεί από τους Κούρδους “τρομοκράτες” τις τελευταίες τρεις ημέρες για αυτό και απάντησε.

Γελοία σενάρια προβοκατόρικα βγαλμένα από την φαντασία τους αφού οι Κούρδοι όντως μπορεί να χτυπούσαν τις θέσεις του τουρκικού στρατού.

Αλλά αυτό θα γινόταν αύριο που έληγε το τελεσίγραφό του Οτσαλαν.

Οι Τούρκοι Σουλτάνοι απλά ήθελαν να κάνουν επίδειξη πυγμής. Και ξεκίνησαν τον πόλεμο.

hakari 10

hakari 11

hakari 12

hakari 13

hakari 14

hakari 15

Σχετικά άρθρα