Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια Μακεδονία: Διέρρευσε η απογραφή πληθυσμού

Βόρεια Μακεδονία: Διέρρευσε η απογραφή πληθυσμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια,

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού στη Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο στο τηλεοπτικό κανάλι «TV21» επικαλούμενο πηγές της Στατιστικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε ορισμένα από τα αποτελέσματα ως προς τον αριθμό των κατοίκων μόνιμων και μη.

Ανεπίσημα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση, ζουν στη χώρα 1 εκατομμύριο 800 χιλιάδες πολίτες και μαζί με τη διασπορά ο πληθυσμός ανέρχεται σε 2,1 εκατομμύρια κατοίκους, που σημαίνει ότι περίπου 300.000 άνθρωποι ζουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την τηλεόραση, ο συνολικός αριθμός των πολιτών που έχουν ΑΦΜ είναι 2,5 εκατομμύρια.

Όσον αφορά τις εθνοτικές κοινότητες της χώρας, περίπου το 65% είναι Σλάβοι, περίπου το 24,7% είναι Αλβανοί και το 10-12% είναι μέλη άλλων κοινοτήτων.

Μαζί με τη διασπορά, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, οι Σλάβοι (Σλαβομακεδόνες) αποτελούν το 60 με 62%, οι Αλβανοί το 29,5% και τα μέλη άλλων εθνοτικών κοινοτήτων από 8 έως 10%.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να δούμε πόσοι δήλωσαν Έλληνες. Ανεπίσημες αναφορές έκαναν λόγο για 100.000 έως 200.000 Έλληνες στη χώρα αυτή, απομένει να διαπιστώσουμε εάν «εξαφανίστηκαν».

Σχετικά άρθρα