Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αττάλεια της Τουρκίας «τρελό» ρίαλ εστέιτ από Ρώσους και Ουκρανούς που θέλουν να ξεφύγουν από κυρώσεις και πόλεμο

Στην Αττάλεια της Τουρκίας «τρελό» ρίαλ εστέιτ από Ρώσους και Ουκρανούς που θέλουν να ξεφύγουν από κυρώσεις και πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορά Ακινήτων, Ακίνητα, Αττάλεια, Ουκρανία, Ρωσία, Τουρκία,

Η τουρκική νότια επαρχία της Αττάλειας έχει γίνει πρόσφατα πόλος έλξης τόσο για τους Ρώσους όσο και για τους Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τις χώρες τους λόγω του πολέμου, με την αγορά κατοικίας να έχει επταπλάσια έκρηξη στη ζήτηση και τις τιμές να τριπλασιάζονται, μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Duvar.

Οι Ρώσοι που θέλουν να ξεφύγουν από τις δυτικές κυρώσεις και οι Ουκρανοί που εγκαταλείπουν τη χώρα τους που έχει χτυπηθεί από τον πόλεμο συρρέουν στη μεσογειακή επαρχία της Αττάλειας για να αγοράσουν ακίνητα ή να νοικιάσουν σπίτια, έγραψε η εβδομαδιαία εφημερίδα Oksijen στις 25 Μαρτίου.

Πάνω από χίλια χιλιόμετρα μακριά από τις χώρες τους, Ρώσοι και Ουκρανοί κάνουν την Αττάλεια το νέο σπίτι τους.

Ενώ για τους Ρώσους η πόλη δημιουργεί επενδυτικές ευκαιρίες καθώς η Δύση αυστηροποιεί τις κυρώσεις εναντίον τους, οι Ουκρανοί αναζητούν βραχυπρόθεσμες λύσεις, κυρίως νοικιάζοντας διαμερίσματα, μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος.

Σύμφωνα με στοιχεία στον διαδικτυακό ιστότοπο ακινήτων Emlakjet, σημειώθηκε αύξηση 51% στις αναζητήσεις για πωλήσεις ακινήτων από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σημειώθηκε αύξηση 63% από την Ουκρανία στις αναζητήσεις.

Οι επαρχίες της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης, της Άγκυρας και της Προύσας ακολούθησαν την Αττάλεια στις αναζητήσεις αγοράς ή ενοικίασης ακινήτων.

Μόνο τον Ιανουάριο, οι Ρώσοι αγόρασαν 479 ακίνητα στην Τουρκία, σύμφωνα με το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TÜİK), όντας τρίτοι στον μεγαλύτερο αριθμό ξένων αγοραστών κατοικιών, ενώ οι Ουκρανοί αγόρασαν 102 ακίνητα, καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση.

Τον Φεβρουάριο πουλήθηκαν 509 σπίτια σε Ρώσους, ενώ 111 σε Ουκρανούς.

Οι ειδικοί στα ακίνητα αναμένουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση τον Μάρτιο, έναν μήνα μετά τον πόλεμο.

Η φθίνουσα αξία της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων είναι επίσης ένας παράγοντας που δελεάζει τους Ουκρανούς και τους Ρώσους, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αττάλειας, Νταβούτ Τζετίν.

Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των Ρώσων που ζουν στην Αττάλεια πλησιάζει τους 30.000 και οι Ουκρανοί στην πόλη τους 8.000.

Τον Φεβρουάριο, οι αγορές κατοικιών από Ρώσους αυξήθηκαν κατά 96% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ενώ το ποσοστό ήταν 85% για τους Ουκρανούς.

Τα ενοίκια έχουν επίσης εκτοξευθεί σε ορισμένες περιοχές της Αττάλειας. Στο Konyaaltı, τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 100%.

Η έλλειψη προσφοράς σε κατοικίες ωθεί επίσης τις τιμές προς τα πάνω στην πόλη, δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου των Επιτρόπων Ακίνητης Περιουσίας της Αττάλειας Ισμαήλ Τζαγκλάρ.

Σχετικά άρθρα