Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Φίσερ προτείνει πολιτική ένωση της Ευρώπης και στο βάθος… Τέταρτο Ράιχ!

Ο Φίσερ προτείνει πολιτική ένωση της Ευρώπης και στο βάθος… Τέταρτο Ράιχ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γιόσκα Φίσερ, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Οικονομική Κρίση,

Ο Γιόσκα Φίσερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σε συνέντευξη που έδωσε στο Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, λέει εμμέσως πλην σαφώς σε όλους τους Ευρωπαίους ότι εάν θέλουν να τελειώσει η κρίση, πρέπει να παραδώσουν τις εθνικές κυριαρχίες τους στη Γερμανία.

Βεβαίως, ο παμπόνηρος Γερμανός, αρνείται ότι οδεύουμε προς μια γερμανική ηγεμονία, το διαψεύδει, αλλά αυτό εννοεί. Όταν δηλαδή ζητά “πλήρη πολιτική ένωση” τι άραγε εννοεί; Εδώ με ένα ευρώ που υιοθετήσαμε και κάνει κουμάντο σε όλη την ήπειρό μας η Γερμανία, φανταστείτε δηλαδή να παραδώσουμε και επισήμως τα κλειδιά της χώρας στους Ούννους. Το Τέταρτο χιλιόχρονο Ράιχ που ονειρεύονται θα είναι γεγονός.

Διαβάστε αποσπάσματα από τις πονηρές δηλώσεις του και πόσο ύπουλα προσπαθεί να περάσει το Τέταρτο Ράιχ. Να σημειώσουμε ότι αυτός ο τύπος είναι πολιτικά “Πράσινος”, της οικολογίας και του… σοσιαλφιλελευθερισμού, να σώζουμε τις αρκούδες, να υποδουλώνουμε τους λαούς…

«Ζούμε μία αντιπαράθεση για την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι φτιαγμένη. Παλαιότερα όλα τα μέλη ήταν νικητές, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Στο μεταξύ βρισκόμαστε σε έναν αγώνα ανακατανομής μεταξύ φτωχών και πλουσίων στην ΕΕ, μεταξύ του Βορρά και του Νότου. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη κινδυνεύει να χαθεί. Και στο κέντρο βρίσκεται η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη οικονομία».

«…Φαίνεται καθαρά ότι τα περισσότερα κράτη – μέλη της ΕΕ δεν θα είναι διατεθειμένα να περιορίσουν την εθνική τους κυριαρχία για να καταστεί δυνατή μια γερμανική ηγεμονία. Μια γερμανική Ευρώπη δεν θα υπάρξει. Εάν θέλουμε μια πλήρη πολιτική ένωση, όλα γυρίζουν γύρω από την Γερμανία και την Γαλλία. Διότι η κρίση του ευρώ στην πραγματικότητα θέτει το ερώτημα της εθνικής κυριαρχίας και αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί χωρίς αυτές. Οι χώρες του ευρώ παραχώρησαν την κυριαρχία σε ό,τι αφορά τα νομίσματά τους, αλλά την διατήρησαν σε ό,τι αφορά τους εθνικούς προϋπολογισμούς. Αυτός ο διαχωρισμός λειτουργεί μόνο σε καλές εποχές. Εάν η επιβίωση του ευρώ δεν πρέπει για πάντα να κρέμεται από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, τότε θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια κοινή διαχείριση των εθνικών ελλειμμάτων και της ανάληψης νέων χρεών».

«Αλλά οι Γάλλοι δυσκολεύονται απεριόριστα να παραχωρήσουν περισσότερη κυριαρχία. Και οι Γερμανοί δυσκολεύονται το ίδιο να παραχωρήσουν περισσότερη οικονομική κυριαρχία. Οι Γάλλοι φοβούνται μην χάσουν πολιτική κυριαρχία. Οι Γερμανοί φοβούνται για τα λεφτά τους, φοβούνται τα ευρωομόλογα και ό,τι άλλο. Αν και οι δύο πλευρές επιμείνουν, τότε δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα παραμείνουμε σε μακρά οικονομική στασιμότητα, όπως η Ιαπωνία», υποστηρίζει ο πολιτικός των Γερμανών Πρασίνων, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο, με τίτλο «Αποτυγχάνει η Ευρώπη;».

«Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε για το ότι χρειαζόμαστε την πλήρη πολιτική ένωση στην Ευρώπη και για το πώς μπορούμε να την οικοδομήσουμε. Η Άνγκελα Μέρκελ απέφυγε αυτή τη συζήτηση στα εννέα χρόνια καγκελαρίας, αυτό τώρα εκδικείται. Φοβάμαι ότι δεν ήμασταν ποτέ τόσο κοντά στην αποτυχία. Αυτό πριν από πέντε χρόνια δεν θα το είχα φανταστεί. Τώρα η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη καταστρέφεται στην εσωτερική κρίση. Στις ευρωεκλογές κέρδισαν κόμματα στον αντιευρωπαϊκό χώρο. Στη Γαλλία μπήκε το Εθνικό Μέτωπο βαθιά στο πολιτικό κέντρο. Στην Αγγλία η UKIP ξεπέρασε το Εργατικό Κόμμα. Και στην Ελλάδα νίκησε, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό αντιευρωπαϊκό κίνημα».

Σχετικά άρθρα