Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η σωτηρία της Κομπάνι δεν είναι προτεραιότητα του Ομπάμα

Η σωτηρία της Κομπάνι δεν είναι προτεραιότητα του Ομπάμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Σε άρθρο του ο Σαμ Κίλεϊ, στο SkyNews, γράφει ότι η υπεράσπιση της ιρακινής κυβέρνησης από το Ισλαμικό Κράτος είναι η προτεραιότητα των ΗΠΑ και όχι η πολιορκημένη κουρδική πόλη Κομπάνι στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία.

Μάλιστα, αναφέρει ότι αυτό διατυπώθηκε στο Λονδίνο από τον Τόνι Μπλίνκιν, σύμβουλο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η πρόταση της Τουρκίας για να δημιουργηθεί μια ασφαλής ζώνη μέσα στο έδαφος της Συρίας (φυσικά από τον τουρκικό στρατό ο οποίος θα πρέπει να εισβάλει στα κουρδικά εδάφη της Συρίας) είναι ένα θέμα που το συζητά η Ουάσιγκτον.

“Στόχος μας είναι το Ισλαμικό Κράτος”, είπε, “που απειλεί το Ιράκ, το οποίο είναι σύμμαχός μας. Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί και πολλούς ανθρώπους στη Συρία, αλλά εκεί δεν έχουμε κυβέρνηση (εννοεί φιλική) για να συνεργαστούμε”.

Ο Τόνι Μπλίκιν, σημειώνει ο δημοσιογράφος του SkyNews, είναι ο πρώτος αξιωματούχος των ΗΠΑ που παραδέχεται δημόσια αυτό που υποπτεύονται εδώ και καιρό οι Κούρδοι αλλά και οι Σύροι αντικαθεστωτικοί της “μετριοπαθούς” αντιπολίτευσης, ότι δεν αποτελούν προτεραιότητα για την Ουάσιγκτον.

Σχετικά άρθρα