Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία σύμμαχος και με το Ισλαμικό Κράτος και με τις ΗΠΑ

Η Τουρκία σύμμαχος και με το Ισλαμικό Κράτος και με τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Συρία, Τουρκία,

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη -ιδιαίτερα οι χρήστες των social media- έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην Τουρκία, την οποία θεωρούν σύμμαχο με το Ισλαμικό Κράτος, η αμερικανική κυβέρνηση -άγνωστο εάν παίζει κάποιο παιχνίδι ή εάν η διακυβέρνηση Ομπάμα έχει χάσει τη μπάλα και δεν ξέρει τι της γίνεται (όπως υποστηρίζουν πολλοί ειδικοί στις ΗΠΑ)-, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία συμφώνησε να στηρίξει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία.

Μάλιστα, το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι αυτή η ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έγινε την ώρα που φωτογραφίες κατακλύζουν το twitter και αποδεικνύουν τις στενές σχέσεις τουρκικού και Ισλαμικού Κράτους, ακόμα και μέσα στους δρόμους της Τουρκίας, όπου τζιχαντιστές με μπλουζάκια ISIS βρίσκονται ανάμεσα σε αστυνομικούς, έτοιμοι για να χτυπήσουν Κούρδους διαδηλωτές.

Το Στέιτ Νιπάρτμεντ μάλιστα σημείωσε ότι μια αμερικανική ομάδα στρατιωτικών θα επισκεφθεί την Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσει το θέμα με Τούρκους αξιωματούχους.

“Η Τουρκία συμφώνησε να βοηθήσει στις προσπάθειες εκπαίδευσης και εξοπλισμού της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης” είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαρί Χαρφ στους δημοσιογράφους, ενημερώνοντάς τους για την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην Άγκυρα δύο ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι που έχουν αναλάβει να οικοδομήσουν τον διεθνή συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Η εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι αξιωματούχοι του Πενταγώνου θα επισκεφθούν την Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο του σχεδιασμού της βοήθειας αυτής.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ή μας δουλεύουν κανονικά, ή κάποιο λάκκο έχει η φάβα ή απλά -όπως υποστηρίζουν πολλοί Αμερικανοί αναλυτές- ο Ομπάμα τα έχει κάνει μπάχαλο και δεν ξέρει τι του γίνεται, που πατά και που βρίσκεται. Κι αν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι σε τέτοια φάση, τότε ο πλανήτης πραγματικά κινδυνεύει…

Σχετικά άρθρα