Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζασίντα Άρντεν: Τέλος τα λοκντάουν στη Νέα Ζηλανδία – Αυστηρότεροι περιορισμοί

Τζασίντα Άρντεν: Τέλος τα λοκντάουν στη Νέα Ζηλανδία – Αυστηρότεροι περιορισμοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νέα Ζηλανδία, Τζασίντα Άρντερν,

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε την Πέμπτη ότι οι περιορισμοί θα γίνουν αυστηρότεροι σε ολόκληρη τη χώρα εάν υπάρξει κοινοτική μετάδοση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, αλλά απέκλεισε το lockdown.

Οι αυστηροί έλεγχοι και το γεωγραφικό πλεονέκτημα της Νέας Ζηλανδίας τη βοήθησαν να παραμείνει απαλλαγμένη από την παραλλαγή Omicron στην κοινότητα, αν και πολλά κρούσματα έχουν πλέον αναφερθεί σε εγκαταστάσεις καραντίνας στα σύνορα.

Μια ρύθμιση «κόκκινου» φωτεινού σηματοδότη θα επιβληθεί εντός 24 έως 48 ωρών από την άφιξη της Omicron στην κοινότητα, είπε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου, κάτι που σημαίνει ότι θα επιβάλλεται υποχρεωτική χρήση μάσκας και θα υπάρχουν όρια στις δημόσιες συγκεντρώσεις.

«Όταν έχουμε στοιχεία για τη μετάδοση του Omicron στην κοινότητα, δεν θα χρησιμοποιήσουμε lockdown, αντίθετα ολόκληρη η χώρα θα μεταβεί στο κόκκινο επίπεδο εντός 24 έως 48 ωρών», είπε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι η Όμικρον θα φτάσει αναπόφευκτα στην κοινότητα.

«Γνωρίζουμε από άλλες χώρες ότι μπορεί να χρειαστούν μόλις 14 ημέρες για να αυξηθούν τα κρούσματα Omicron από εκατοντάδες σε χιλιάδες», είπε.

Περίπου το 93% του πληθυσμού της Νέας Ζηλανδίας άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι και περίπου το 20% έχει κάνει αναμνηστικά εμβόλια.

Η Άρντερν είπε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να λαμβάνουν ενισχυτικές δόσεις.

Σχετικά άρθρα