Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός 10χρονος τζιχαντιστής- ο “νεότερος μάρτυρας” κατά τους Ισλαμιστές

Νεκρός 10χρονος τζιχαντιστής- ο “νεότερος μάρτυρας” κατά τους Ισλαμιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Υποστηρικτές των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες του δεκάχρονου Αμπού Ουμπαϊντάχ (Abu Ubaidah), ο οποίος φέρεται να σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα του ενώ πολεμούσε στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με αγγλικό Μέσο, το αγόρι είχε γίνει δημοφιλές και του είχαν αποδώσει μάλιστα και το ψευδώνυμο “το λιονταράκι του Μπαγκνταντί” (από τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους αλ-Μπαγκνταντί).

Σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν το θάνατο του, η γνησιότητα των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί, το αγόρι εμφανίζεται να χαμογελά στον φακό, φορώντας στρατιωτική στολή, άλλες φορές με τον πατέρα του, ο οποίος πιστεύεται ότι σκοτώθηκε στην ίδια αεροπορική επιδρομή με το γιο του. Το παιδί φωτογραφίζεται και μόνο του, κρατώντας περήφανα ένα αυτόματο όπλο.

Οπαδοί των τζιχαντιστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον αποκαλούν “ο νεότερος μάρτυρας” του Ισλαμικού Κράτους.

agori-pateras

abu1

twitter2

Το νεαρό αγόρι εμφανίζεται και σε βίντεο στο youtube, με τίτλο “θρήνος για το λιονταρακι του Μπαγκνταντί- αντίο ήρωα- Ισλαμικό Κράτος”.

Η είδηση για τον θάνατο του αγοριού πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη Σεπτέμβρη, αλλά περισότερος θόρυβος γύρω από το θέμα άρχισε να γίνεται τις τελευταίες μέρες. Το δεκάχρονο αγόρι φαίνεται να είναι ένα μόνο από μεγάλο αριθμό μικρών αγοριών που το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαναγκάσει να γίνουν στρατιώτες.

Στο βίντεο γνωστού Μέσου με τίτλο “Μέσα στο Χαλιφάτο”, διακρίνονται παιδιά να διδάσκονται τις αρχές του τζιχάντ και να εκπαιδεύονται να πολεμάνε περήφανα για το Ισλαμικό Κράτος.

Στην Ράκα της Συρίας, την “πρωτεύουσα” του Ισλαμικού Κράτους, κυκλοφορούν μάλιστα φορτηγά κατήχησης, που κάνουν πλύση εγκεφάλου σε μικρά παιδιά.

Το επίσημο Μέσο του Ισλαμικού Κράτους (Al Hayat Media) έδωσε στην κυκλοφορία βίντεο που δείχνει ότι εκτός από πλύση εγκεφάλου, προχωράνε μάλιστα και σε στρατιωτική εκπαίδευση μικρών αγοριών. Σε ένα από τα βίντεο μάλιστα εμφανίζεται ο Ομάρ αλ-Σισάνι (Omar al-Shishani), ηγετικό μέλος των τζιχαντιστών, να εκπαιδεύει μικρά αγόρια σε ανταρτοπόλεμο. Υπάρχουν αναφορές και πολλά παιδιά που έχουν μεταφερθεί από την ευρώπη στη Συρία για να γίνουν πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα