Αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι ο οπλισμός που εφοδιάζει το Κατάρ τους αντάρτες της Συρίας, κατέληξαν στο Ισλαμικό Κράτος και, συγκεκριμένα, σε χέρια τζιχαντιστών Τακφίρι.
Φωτογραφικό υλικό από βίντεο δείχνει έναν τζιχαντιστή με ένα κινέζικο FN-6 φορητό εναέριο αμυντικό εξοπλισμό και ένα ιρακινό ελικόπτερο Mi-17, όπως φαίνεται.
Το Υπουργείο Αμύνης του Ιράκ επιβεβαίωσε ότι ένα Mi-35m καταρρίφθηκε κοντά στο Μπαιτζί (μια πόλη περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης) στην επαρχία Σαλαχ-αλ-Ντιν (Salah-al-Din) στις 3 Οκτωβρίου.
Η κυβέρνηση του Κατάρ εφοδίασε τους αντάρτες της Συρίας με δύο φορτία FN-6, κινέζικης κατασκευής.
Η Σαουδική Αραβία κατηγορήθηκε επίσης για χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους.
Σε άρθρο των New York Times του 2013 είχε γραφτεί ότι: «Αρκετές δωδεκάδες φορητών αντι-αεροπορικών πυραύλων φαίνεται ότι προορίζονται για «αντάρτες».«Αυτά περιλαμβάνουν φορτία που μεταφέρονται μέσω του δικτύου εμπορίου όπλων του Κατάρ».
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έκαναν γρήγορες προωθητικές κινήσεις σε μεγάλο μέρος του βόρειου και δυτικού Ιράκ το καλοκαίρι, αφού κατέλαβαν μεγάλα κομμάτια γης στη γειτονική Συρία.
Νωρίτερα αυτό τον χρόνο, ο πρώην Πρωθυπουργός του Ιράκ, Νουρί αλ Μαλίκι, είπε ότι οι τζιχαντιστές που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος θα στραφούν εναντίον των υποστηρικτών της Σαουδικής Αραβίας, τους οποίους ονομάζουν “επαναστάτες”. Ο Μαλίκι είπε ότι η κατάσταση στο Ιράκ είναι αποτέλεσμα συνομωσίας μερικών πολιτικών παρατάξεων.
«Ακούς τα ΜΜΕ από Σαουδική Αραβία, από το Κατάρ να ονομάζουν επαναστάτες τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τον στρατό του Ιράκ μια φανατική δύναμη, αλλά έχουν ξεχάσει ότι ζουν σε χώρες που ξεχειλίζουν από φανατισμό και περιθωριοποίηση των μειονοτήτων», πρόσθεσε ο Μαλίκι. « Σε αυτούς και στους φίλους μας και στους Άραβες αδέρφια μας, λέμε ότι η τρομοκρατία δεν θα περιοριστεί στα σύνορα του Ιράκ».