Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε τις Κούρδισσες που στέλνουν τους τζιχαντιστές στην κόλαση (φωτο + βίντεο)

Δείτε τις Κούρδισσες που στέλνουν τους τζιχαντιστές στην κόλαση (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι Κούρδισσες πολεμίστριες της Κομπάνι έχουν σπείρει τον τρόμο στους τζιχαντιστές, οι οποίοι φοβούνται ότι αν σκοτωθούν από γυναίκα θα πάνε στην κόλαση.

Τα σύνορα Ιράκ – Συρίας που έχουν εγκαταλειφθεί από τις ιρακινές και συριακές στρατιωτικές δυνάμεις φυλάγονται πλέον μόνο από κουρδικές δυνάμεις, στις οποίες συμμετέχουν άντρες αλλά και γυναίκες.

Η Ροζαριν (Rosarin), μια 19χρονη Κούρδισσα που άφησε το σχολείο για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές δεν είχε ξαναπιάσει στη ζωή της όπλο.

“Την πρώτη φορά που πυροβόλησα φοβήθηκα πολύ, αλλά η αγάπη μου για την πατρίδα μου είναι μεγαλύτερη από τον φόβο μου”, δήλωσε σε συνεργείο ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού. “Το Ισλαμικό Κράτος νόμιζε ότι οι γυναίκες δε θα τους πολεμούσαν, αλλά έκανε λάθος. Είμαστε εδώ και τους πολεμάμε. Δε φοβόμαστε γιατί ξέρουμε για ποιο λόγο πολεμάμε”.

Όλες οι πολεμίστριες είναι εθελόντριες. Ο διοικητής Νταλίλ Ντερκί (Dalil Derki) λέει ότι το τάγμα τους έχει τρομοκρατήσει τους τζιχαντιστές. Πάνω από τους μισούς τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί από γυναίκες. Και συνεχίζει: “Αν θέλουν να πάνε στην κόλαση ας συνεχίσουν να μας πολεμούν”.

Ο Ντερκί δηλώνει περήφανος για το τάγμα του και πιστεύει ότι δίνουν το παράδειγμα για τις γυναίκες όλου του κόσμου.

paula.si

Ακόμη μια πολεμίστρια, η Μπεριτάν (Beritan) λέει ότι έχει λάβει μέρος σε πολλές μάχες και μάλιστα μια κράτησε “ένα ολόκληρο μερόνυχτο”.

“Δε φοβήθηκα, απλώς προσπαθούσα να σκοτώσω όσο περισσότερους τρομοκράτες μπορούσα χωρίς να σκοτωθώ”.

Πολλές από τις πολεμίστριες είπαν στο ρωσικό Μέσο ότι θα παραμείνουν στο στρατό ακόμη και μετά τον πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος, γιατί θέλουν να πολεμήσουν για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.

Οι Κούρδοι δεν έχουν δικό τους κράτος. Το Κουρδιστάν βρίσκεται μοιρασμένο στο Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία.

Οι μάχες των Κούρδων με τους τζιχαντιστές ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2013 στην συριακή πόλη Ρας αλ Αγιν.

Οι κουρδικές δυνάμεις έχουν καταφέρει τελευταία αρκετά στρατιωτικά πλήγματα στους τζιχαντιστές, κυρίως στο βόρειο Ιράκ, φαίνεται, όμως, ότι στη μάχη για την Κομπάνι τα πράγματα δυσκολεύουν και οι τζιχαντιστές έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος.

Σχετικά άρθρα