Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ύψωσε και τρίτη σημαία στην Κομπάνι

Το Ισλαμικό Κράτος ύψωσε και τρίτη σημαία στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Κρίσιμες οι ώρες στην πολιορκημένη κουρδική πόλη Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές ύψωσαν και τρίτη σημαία τους σε κτίριο της πόλης.

Όπως σας γράψαμε νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος λέγεται ότι ελέγχει το 1/3 της πόλης. Οι κομμουνιστές αντάρτες του YPG αμύνονται λυσσαλέα, αλλά, δίχως βαριά όπλα και καμιά υποστήριξη από τη συμμαχία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος του Ομπάμα, κανείς δεν ξέρει πόσο ακόμα θα αντέξουν.

Οι υπερασπιστές της Κομπάνι αμύνονται από τις 15 Σεπτεμβρίου, 24 ημέρες, σε έναν εχθρό αριθμητικά υπέρτερο, βαριά οπλισμένο με τανκς και πυροβολικό. Οι ΗΠΑ και οι Άραβες σύμμαχοί τους το περισσότερο που βομβαρδίζουν είναι έναν με δύο στόχους των τζιχαντιστών την ημέρα. Στην πραγματικότητα δεν βομβαρδίζουν

Πίσω από τους αντάρτες του YPG η Τουρκία κάνει πλάτες στο Ισλαμικό Κράτος και περιμένει πότε θα πέσει η Κομπάνι, ώστε να μην μπορέσουν οι Κούρδοι της Συρίας να φτιάξουν ανεξάρτητο κράτος στα νότια σύνορα της Τουρκίας, αποκαλούμενα και ως “μαλακό υπογάστριο” της χώρας.

Οι Κούρδοι της Τουρκίας, μέσω του ηγέτη του PKK Οτσαλάν αλλά και άλλων ηγετών του κομμουνιστικού εθνικοαπελευθερωτικού κουρδικού κινήματος, έχουν ξεκαθαρίσει ότι εάν πέσει η Κομπάνι, η Τουρκία θα βυθιστεί στο χάος και οι φλόγες της εξέγερσης θα φτάσουν μέχρι και την Κωνσταντινούπολη.

Από τη Δευτέρα το βράδυ, οι Κούρδοι της Τουρκίας διαδηλώνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, συγκρούονται με αστυνομία, στρατό και Τούρκους παρακρατικούς τζιχανιστές και μετράνε μέχρι στιγμής 22 νεκρούς, ενώ στις πόλεις του βόρειου -τουρκοκρατούμενου- Κουρδιστάν οι νεολαίοι κομμουνιστές έχουν πάρει τα όπλα και συμμετέχουν ένοπλοι στις διαδηλώσεις.

kobane-flag-isis-2

Σχετικά άρθρα