Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον έχουν “τελειωμένο” τον Ερντογάν – Το CNN έδειξε χάρτη του Κουρδιστάν

Τον έχουν “τελειωμένο” τον Ερντογάν – Το CNN έδειξε χάρτη του Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNN, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Κουρδιστάν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία, Χάρτης,

Υπάρχει μια εκτίμηση, από κύκλους που γνωρίζουν τα πράγματα, ότι οι ΗΠΑ τον έχουν “ξεγραμμένο” τον Ερντογάν και την Τουρκία και προσανατολίζονται προς νέους συμμάχους.

Δεν είναι αυτή η ανάρτηση ο χώρος που θα αναλύσουμε όλη την πληροφόρηση που φτάνει στα γραφεία μας, ωστόσο, οι σχέσεις του Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος, η Τουρκία που παραμεγάλωσε πληθυσμιακά και παριστάνει, πάλι, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι θεωρίες του Νταβούτογλου για χαλιφάτα, όλα αυτά δεν αρέσουν…

Οι σύμμαχοι θεώρησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ότι η επικράτεια που άφησαν στην Τουρκία, αφού της απέσπασαν τη Μέση Ανατολή και τη Μεσοποταμία και τις ευρωπαϊκές κτήσεις της εκτός της ανατολικής Θράκης, ότι την είχαν φέρει στα μέτρα τους. Και πράγματι, για έναν αιώνα περίπου η Τουρκία (εάν εξαιρέσει κανείς τα προβλήματα που δημιουργούσε στην Ελλάδα), ήταν μια υπάκουη χώρα, καμιά σχέση με την Οθωμανική Αυτοκρατορία που ήταν υπερδύναμη της εποχής.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια όμως η πληθυσμιακή έκρηξη στην Τουρκία σε συνδυασμό με τον Ερντογάν στην ηγεσία της και η αναβίωση του οθωμανισμού (μαζί με τον ισλαμισμό), όπως και οι τσαμπουκάδες του Ερντογάν σε Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Ισραήλ, είναι αυτό που λένε “σήκωσε ψηλά τον αμανέ”. Η Τουρκία πρέπει να “κοπεί”, να έρθει πάλι στα μέτρα της και… επιτέλους οι Κούρδοι (τώρα τους θυμήθηκαν) να αποκτήσουν πατρίδα. Είναι δυνατόν έθνος 40.000.000 να μην έχει πατρίδα;

Την Τρίτη, λοιπόν, το CNN έδειξε στους Αμερικανούς ποιο είναι το Κουρδιστάν, να αρχίσουν να το συνηθίζουν στον χάρτη… Περισσότερα, αναλυτικά, σε επόμενη ανάρτηση.

Σχετικά άρθρα