Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

6 Κούρδοι διαδηλωτές νεκροί μέχρι στιγμής στην Τουρκία

6 Κούρδοι διαδηλωτές νεκροί μέχρι στιγμής στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανήσυχη προβλέπεται η νύχτα στην Τουρκία με τους διαδηλωτές που είναι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στην τουρκική κυβέρνηση που το υποστηρίζει, να βρίσκονται στα οδοφράγματα -σε ό,τι αφορά τις κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας- αλλά και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έχει πολυάριθμο κουρδικό πληθυσμό.

traumatias-3

Οι Κούρδοι σήμερα είχαν 6 νεκρούς. Ένας Κούρδος λιντσαρίστηκε και πέθανε από Τούρκους εθνικιστές και αστυνομικούς στην Κωνσταντινούπολη. Ένας άλλος άνδρας σκοτώθηκε από την αστυνομία στο Ντιγιάρμπακιρ. Ένας Κούρδος σκοτώθηκε από την αστυνομία στην πόλη Βάρτο. Τρεις Κούρδοι σκοτώθηκαν στη Σιίρτ από Τούρκους αστυνομικούς και στρατιώτες.

Στη Σιίρτ, που είναι μια επαρχία της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία, ο πληθυσμός είναι κουρδικός, αραβικός και Ασσύριοι. Από τις άγριες συγκρούσεις στην πόλη υπάρχουν και πολλοί τραυματίες. Δείτε φωτογραφίες μέσα από το νοσοκομείο στη Σιίρτ που έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες.

siirt-1

siirt-2

siirt-3

siirt-4

Στο Ντιγιάρμπακιρ οι Κούρδοι διαδηλωτές έχουν ανάψει φωτιές σε οδοφράγματα που έχουν μπλοκάρει τους δρόμους αυτής της κουρδικής πόλης που θεωρείται η πρωτεύουσα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν με πληθυσμό 900.000 ανθρώπους.

Diyarbakır-night

Σχετικά άρθρα