Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΥΠΕΞ του Ιράκ στη Σερβία για την επετειακή συνεδρίαση του Κινήματος των Αδεσμεύτων

Ο ΥΠΕΞ του Ιράκ στη Σερβία για την επετειακή συνεδρίαση του Κινήματος των Αδεσμεύτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ιράκ, Κίνημα των Αδεσμεύτων (NAM), Σερβία,

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Φουάντ Χουσεΐν, βρίσκεται στη Σερβία για να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση υψηλού επιπέδου για την 60η επέτειο του Κινήματος των Αδεσμεύτων, επιβεβαίωσε το Σάββατο ένας Ιρακινός εκπρόσωπος.

«Ο υπουργός Εξωτερικών έφτασε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι, για να συμμετάσχει στη συνάντηση του Κινήματος των Αδεσμεύτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό της επετείου», δήλωσε ο Αχμέντ αλ Σαχάφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, μετέδωσε το Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το εξηκοστό συνέδριο για την ίδρυση του κινήματος, θα φιλοξενηθεί από τη Δημοκρατία της Σερβίας για την περίοδο μεταξύ 11 και 12 Οκτωβρίου».

Ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών ελπίζει επίσης να συναντηθεί με τον Σέρβο πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα για να συζητήσουν τις προσπάθειες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ Βαγδάτης και Βελιγραδίου «και ανοίγοντας περισσότερες προοπτικές για κοινή συνεργασία για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δύο φίλων λαών», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

«Ο υπουργός θα συναντηθεί επίσης με μερικούς ομολόγους του από τα κράτη μέλη του Κινήματος στο περιθώριο της συνάντησης», κατέληξε ο Σαχάφ.

Το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Οκτωβρίου, λέγεται ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες πολυμερείς συγκεντρώσεις στην Ευρώπη φέτος.

Να προστεθεί ότι την Κυριακή 10 Οκτωβρίου διεξάγονται εθνικές κοινοβουλευτικές εκλογές στο Ιράκ.

Σχετικά άρθρα