Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βόρεια Μακεδονία θα αναγνωρίσει «βουλγαρική μειονότητα»

Η Βόρεια Μακεδονία θα αναγνωρίσει «βουλγαρική μειονότητα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Ζόραν Ζάεφ, Μπουγιάρ Οσμάνι, Σκόπια,

Η ένταξη της κοινότητας των Βουλγάρων στη Βόρεια Μακεδονία στο Σύνταγμα της χώρας δεν έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της χώρας.

Αυτό ανακοίνωσε ο αλβανικής καταγωγής υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, όπως σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα (fakti.bg) και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας εξετάζει τους όρους της Βουλγαρίας για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Ο Οσμάνι πιστεύει ότι υπάρχει πρόοδος.

Η Βουλγαρία αλλάζει το σύνθημα «ένα έθνος σε δύο κράτη»

Η Βουλγαρία θεωρεί εδώ και 150 χρόνια τους σλαβόφωνους της Βόρειας Μακεδονίας «Βούλγαρους» αυτό φαίνεται να αλλάζει τώρα.

Στην πραγματικότητα, το βουλγαρικό κράτος αλλάζει το αίτημά του για ένα έθνος σε δύο κράτη.

Η αλλαγή είναι ότι υπάρχει μια βουλγαρική κοινότητα με τη δική της ταυτότητα, διαφορετική από αυτήν της πλειονότητας των πολιτών στη Βόρεια Μακεδονία.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την αναγνώριση διαφορετικών εθνοτήτων. Αυτό έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα.

Παρόμοια είναι και η θέση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ. Πιστεύει ότι είναι πιθανό η βουλγαρική κοινότητα να εισέλθει στο σύνταγμα, ως μειονότητα, πριν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ. Αυτό προοιωνίζει ότι έρχονται νέες διαπραγματεύσεις με τη Βουλγαρία, τονίζει το δημοσίευμα.

Σχετικά άρθρα