Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Οι Γερμανοί ξανάρχονται” – Η Μέρκελ στέλνει στρατό στην Ουκρανία

“Οι Γερμανοί ξανάρχονται” – Η Μέρκελ στέλνει στρατό στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βλάντιμιρ Πούτιν, Γερμανία, Νέα Ρωσία, Ουκρανία, Ρωσία,

Και για όσους είχαν αμφιβολίες και θεωρούσαν τον ρόλο υποκινητή της Γερμανίας στην ουκρανική κρίση ως ακόμα μία “θεωρία συνωμοσίας”, πηγή της γερμανικής κυβέρνησης το Σάββατο φρόντισε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία από εδώ και πέρα, διαρρέοντας ότι το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει στρατιώτες για να επιτηρούν την εκεχειρία στην οποία συμφώνησαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές και ο ουκρανικός στρατός με τη διαμεσολάβηση του ΟΑΣΕ.

Όπως αντιλαμβάνεστε, στην περίπτωση που όντως συμβεί κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν θα εκτονώσει την πολεμική κρίση στην Ουκρανία αλλά θα ρίξει ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά, αφού Γερμανοί στρατιώτες σε ρωσικό έδαφος (διότι η ανατολική Ουκρανία είναι ρωσικό έδαφος) μοιραία και λογικά θα ταυτιστούν με τη ναζιστική εισβολή και κατοχή κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και με παλαιότερες ιστορικές συγκρούσεις των δύο εθνών, από την εποχή της εισβολής των Τευτόνων ιπποτών.

Πραγματικά, η ανάπτυξη γερμανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, η οποία κυβερνιέται από ένα καθεστώς φιλογερμανών ακροδεξιών και φανατικών ναζί, απέναντι στους Ρώσους και στους φιλορώσους, θα είναι σαν η Άνγκελα Μέρκελ να προκαλεί ευθέως τον Βλάντιμιρ Πούτιν να υπερασπιστεί την τιμή και την ιστορία της πατρίδας του.

Σύμφωνα με την ίδια γερμανική πηγή, οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας είναι προετοιμασμένες να αποστείλουν στρατιώτες και εξοπλισμό αν ληφθούν πολιτικές αποφάσεις που θα προβλέπουν αποστολή του ΟΑΣΕ με τη συμμετοχή γερμανικών στρατευμάτων.

Ο αριθμός των στρατιωτών που ενδεχομένως να αναπτυχθεί, ωστόσο, δεν μπορεί ακόμη να προβλεφθεί και επίσης δεν υπάρχει ακόμη επιχειρησιακό σχέδιο γιατί αυτό θα εξαρτάτο από την κατάσταση στον τομέα της ασφαλείας στην Ουκρανία και από τις συνθήκες που θα όριζε ο ΟΑΣΕ, είπε η πηγή.

Επίσης, εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που γερμανικά στρατεύματα θα περάσουν τα σύνορα της χώρας τους για να εισέλθουν σε άλλη χώρα της Ευρώπης και αυτή η κίνηση έχει ακόμα έναν συμβολισμό, ότι δηλαδή η Γερμανία ανέκαμψε πλήρως, δεν θεωρείται πλέον ηττημένη κανενός πολέμου και τώρα η Ευρώπη ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα της Άνγκελα Μέρκελ περνά στην επόμενη φάση, δηλαδή από τα οικονομικά Μέσα για τη δημιουργία ενός νέου Ράιχ και στα στρατιωτικά. Βεβαίως η ιστορία μας έχει διδάξει κατά τον 20ο αιώνα δύο φορές τι συμβαίνει όταν η Γερμανία αρχίζει και συμπεριφέρεται και ως στρατιωτική δύναμη: παγκόσμιος πόλεμος.

Η Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή προϊδέασε για το νέο ρόλο της Γερμανίας, συμβουλεύοντας τους συμπατριώτες της ότι “πρέπει να ξεπεράσουν κάθε τη φιλειρηνική στάση”.

Σχετικά άρθρα