Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφγανιστάν: Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν – Γυναίκες στους δρόμους (βίντεο)

Αφγανιστάν: Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν – Γυναίκες στους δρόμους (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Βίντεο, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ισλαμιστές, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές,

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από σφαίρες την Τρίτη, σε μια διαδήλωση εναντίον του καθεστώτος των Ταλιμπάν στην πόλη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, ανέφερε ένας ντόπιος γιατρός στο Γαλλικό Πρακτορείο, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν οργανωθεί πολλές διαδηλώσεις, κυρίως στην Καμπούλ, τη Χεράτ και τη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, εναντίον της βίαιης καταστολής από τους Ταλιμπάν στην επαρχία Παντζσίρ αλλά και τις παρεμβάσεις του Πακιστάν στις εσωτερικές υποθέσεις του Αφγανιστάν.

Οι Ταλιμπάν πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν μια διαδήλωση στην Καμπούλ.

Περίπου 70 Αφγανοί, στην πλειονότητά τους γυναίκες, είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την πρεσβεία του Πακιστάν στην Καμπούλ κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισλαμαμπάντ, που θεωρείται στενός σύμμαχος των Ταλιμπάν.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα το πλήθος διαλύθηκε γρήγορα όταν οι Ταλιμπάν που αναπτύχθηκαν στο σημείο άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.

«Οι Αφγανές θέλουν η χώρα τους να είναι ελεύθερη (…) Έχουμε κουραστεί.

»Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε το Πακιστάν να βομβαρδίζει την Παντζσίρ, έχουμε κουραστεί να περιμένουμε στο αεροδρόμιο», δήλωσε μία από τις διαδηλώτριες, η Σάρα Φάχιμ που κατάγεται από την επαρχία Καπίσα η οποία βρίσκεται κοντά στην Παντζσίρ.

«Πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό; Πότε θα ακουστούν οι φωνές μας;

»Γιατί η διεθνής κοινότητα παραμένει σιωπηλή όταν βλέπει τόσους ανθρώπους να σκοτώνονται;», διερωτήθηκε.

Μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν έπειτα από μια επιχείρηση-αστραπή έχουν πραγματοποιηθεί στο Αφγανιστάν πολλές, μικρές διαδηλώσεις εναντίον τους σε πόλεις όπως η Καμπούλ, η Μάζαρ-ι-Σαρίφ και η Χεράτ.

Σε αυτές τις κινητοποιήσεις συμμετείχαν κυρίως γυναίκες οι οποίες ζητούν να μην αποκλειστούν από τον δημόσιο χώρο, όπως είχε συμβεί κατά την πρώτη κυβέρνηση των Ταλιμπάν (1996-2001).

Σχετικά άρθρα