Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι μάχονται σαν λύκοι στην Κομπάνι – Οι τζιχαντιστές ορμάνε σαν ύαινες!

Οι Κούρδοι μάχονται σαν λύκοι στην Κομπάνι – Οι τζιχαντιστές ορμάνε σαν ύαινες!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Άγριες μάχες μεταξύ των υπερασπιστών της κουρδικής πόλης Κομπάνι, στα σύνορα ΤουρκίαςΣυρίας, με τους τζιχαντιστές που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος διεξάγονται αμείωτες από το πρωί της Παρασκευής για 19η ημέρα.

Οι ηρωικοί πολιτοφύλακες του YPG και του YPJ (οι γυναίκες πολεμίστριες) μαζί με τους κατοίκους της Κομπάνι συνεχίζουν να αντιστέκονται στις συνεχείς επιθέσεις που έχει εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος από όλες τις πλευρές της πόλης, από το νότο, την ανατολή και τη δύση. Μόνο από τον βορρά η πόλη δεν δέχεται επίθεση, αφού συνορεύει με την Τουρκία.

Το Ισλαμικό Κράτος σφυροκοπά την Κομπάνι με όλμους και πυραύλους κατιούσκα, που σκάνε στο κέντρο της πόλης.

Οι πιο σκληρές μάχες διεξάγονται στα ανατολικά, όπου και την Πέμπτη το Ισλαμικό Κράτος είχε βαριές απώλειες. Ωστόσο, από το ίδιο σημείο οι τζιχαντιστές επιμένουν να προσπαθούν να εισέλθουν στην πόλη με ακόμα μεγαλύτερη βιαιότητα.

Στην πόλη δεν έχουν απομείνει παρά λίγες χιλιάδες άμαχοι, που αριθμούσε 70.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο και είχε υποδεχθεί αντίστοιχο αριθμό προσφύγων.

Δείτε βίντεο από τις οβίδες των τζιχαντιστών που σκάνε μέσα στην Κομπάνι και τους καπνούς που αναδύονται από την πολιορκημένη πόλη:

Σχετικά άρθρα