Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφαγή στα τείχη της Κομπάνι – Δεκάδες νεκροί τζιχαντιστές

Σφαγή στα τείχη της Κομπάνι – Δεκάδες νεκροί τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Καθώς οι μανιώδεις μάχες συνεχίζονται στην κουρδική πόλη Κομπάνι στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας για 17η ημέρα, δεκάδες συμμορίτες που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν και τα όπλα τους πέρασαν στην κατοχή των υπερασπιστών της Κομπάνι. Οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επιθέσεις τόσο από τα ανατολικά όσο και από τα δυτικά της πόλης.

Το YPG, που έχει τη διοίκηση της πόλης, σε ανακοίνωσή του έδωσε λεπτομέρειες για τις μάχες που δόθηκαν την Πέμπτη μεταξύ Κούρδων ανταρτών και τζιχαντιστών. Το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το YPG, εξαπέλυσε βαριά επίθεση με πυροβολικό και άρματα μάχης προσπαθώντας να εισέλθει την πόλη.

Ωστόσο, η προέλαση των τζιχαντιστών καθηλώθηκε από τους πολιορκημένους παρά το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος έριχνε πραγματική φωτιά πάνω στους αμυνομένους. Η επίθεση των τζιχαντιστών είχε περισσότερη βαρύτητα στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της πόλης.

Οι Κούρδοι αντάρτες ανέκοψαν δεκάδες επιθέσεις. Στο πλευρό τους εντάχθηκαν και πολλοί κάτοικοι της περιοχής που επίσης πήραν τα όπλα για να σταματήσουν τους ισλαμιστές μακελάρηδες.

Σύμφωνα τους πολιορκημένους σκοτώθηκαν 43 τζιχαντιστές κοντά στο χωριό Χελίνκ και πέρασαν στα χέρια των ανταρτών μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού. Ακόμα 11 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μάχες κοντά στο Νεβρόζ. Το ανακοινωθέν της διοίκησης της πολιορκημένης πόλης καταλήγει ότι η λυσσαλέα επίθεση των τζιχαντιστών να καταλάβουν την πόλη συνεχίζεται…

Σχετικά άρθρα