Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάουτσι: Ποιοι θα κάνουν ενισχυτική δόση εμβολίου

Φάουτσι: Ποιοι θα κάνουν ενισχυτική δόση εμβολίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Φάουτσι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, Άνθονι Φάουτσι, λέει ότι υπάρξει εισήγηση για μια πρόσθετη λήψη ενισχυτικής δόσης για τον Covid-19 σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, τα οποία είχαν ήδη εμβολιαστεί.

Είπε στην εκπομπή Today του NBC την Πέμπτη ότι περίμενε ότι η σύσταση θα γίνει «άμεσα».

Οι άνθρωποι έχουν αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των μεταμοσχεύσεων οργάνων, του καρκίνου ή άλλων καταστάσεων. Οποιαδήποτε άδεια για επιπλέον αναμνηστική δόση θα προέρχεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων.

Ο κ. Φάουτσι είπε ότι για άλλες εμβολιασμένες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, συλλέγονταν δεδομένα για να προσδιοριστεί εάν ή πότε η προστασία τους από τις δόσεις αρχίζει να φθίνει και βρίσκεται κάτω από ένα «κρίσιμο επίπεδο».

Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας μολυσματικών ασθενειών του έθνους είπε «αυτή τη στιγμή, εκτός από τους ανοσοκατεσταλμένους, δεν πρόκειται να δώσουμε ενισχυτική δόση», αν και είναι δεδομένο πως «αναπόφευκτα θα έρθει και αυτή η στιγμή για όλους, καθώς κανένα εμβόλιο δεν παρέχει απεριόριστη προστασία».

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσαν ότι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων «όταν τόσες πολλές άλλες χώρες έχουν ελάχιστη έως καθόλου πρόσβαση στα εμβόλια είναι ανήθικη».

Περίπου το 80% των παγκόσμιων εμβολίων έχουν μεταβεί σε χώρες υψηλού εισοδήματος μέχρι τώρα.

«Κατανοώ την ανησυχία όλων των κυβερνήσεων να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους από την παραλλαγή Δέλτα.

»Αλλά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποδεχτούμε χώρες που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας προσφοράς εμβολίου να χρησιμοποιούν ακόμη περισσότερα, ενώ οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι στον κόσμο παραμένουν απροστάτευτοι», δήλωσε ο γενικός διευθυντής, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Σχετικά άρθρα