Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για να γλιτώσουν από το Ισλαμικό Κράτος σύρθηκαν κάτω από συρματοπλέγματα

Για να γλιτώσουν από το Ισλαμικό Κράτος σύρθηκαν κάτω από συρματοπλέγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το κουρδικό σάιτ Firatnews κατηγορεί την Τουρκία ότι ενώ κάνει τα “στραβά μάτια” στους τζιχαντιστές, που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στα σύνορα ΤουρκίαςΣυρίας, την ίδια ώρα δεν επιτρέπει σε παιδιά Κούρδων από την πολιορκημένη πόλη Κομπάνι να περάσουν τα σύνορα για την ασφάλειά τους.

Τρία αδελφάκια, που οι γονείς τους δεν είναι μαζί τους, κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα κάτω από τα συρματοπλέγματα και να φτάσουν στους συμπατριώτες τους, πρόσφυγες, στην πλευρά της Τουρκίας που κρατάνε αγρυπνία συμπαράστασης στους πολιορκημένους της Κομπάνι.

Ενώ οι νέοι, γυναίκες και άνδρες, πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που πολιορκεί την Κομπάνι και οι μάχες γίνονται όλο και πιο άγριες, τα παιδιά συνεχίζουν να φτάνουν στα σύνορα μόνα τους αναζητώντας ασφάλεια.

Τρία αδέλφια, ο 8χρονος Φεβζί, ο δεκάχρονος Εχμέντ και ο 12χρονος Χασάν Ιμπραχίμ (φωτογραφία), πέρασαν τα σύνορα μόνα τους, σερνάμενα κάτω από τα συρματοπλέγματα, επειδή οι Τούρκοι στρατιώτες δεν τους επέτρεψαν να περάσουν από το συνοριακό φυλάκιο.

Τα παιδιά τα περιμάζεψαν οι Κούρδοι συμπατριώτες τους, που κάνουν αγρυπνία από την τουρκική πλευρά των συνόρων. Ο μεγαλύτερος αδελφός τους, ο Ναβντάρ Ιμπραχίμ, πολεμά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στις γραμμές της πολιτοφυλακής του YPG, ενώ οι αδελφές τους και η μητέρα τους έχουν παραμείνει στην Κομπάνι.

Τα αγόρια είπαν ότι η μητέρα τους και οι αδελφές τους ήταν μαζί τους στο πέρασμα, αλλά οι στρατιώτες δεν τους επέτρεψαν να περάσουν στο τουρκικό έδαφος.

Ωστόσο, είναι ευρέως γνωστό, γράφει το Firatnews, ότι δεκάδες συμμορίτες του Ισλαμικού Κράτους μπαινοβγαίνουν στα σύνορα υπό την επίβλεψη των Τούρκων στρατιωτών. Επίσης, οι τραυματίες τζιχαντιστές από την πολιορκία της Κομπάνι νοσηλεύονται σε τουρκικά νοσοκομεία στις Ούρφα και Αντέπ και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο Ερντογάν στις 2 Οκτωβρίου θα ζητήσει άδεια από την τουρκική Βουλή για να εισβάλει στη Συρία, ώστε να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας και να “συμμετάσχει”, με αυτόν τον τρόπο, στη συμμαχία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα