Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διοικητής Κομπάνι: Το Ισλαμικό Κράτος έχει τη βοήθεια της Τουρκίας

Διοικητής Κομπάνι: Το Ισλαμικό Κράτος έχει τη βοήθεια της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φωτογραφίες,

Ο διοικητής του δυτικού μετώπου της πολιορκημένης Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, δήλωσε την Τρίτη ότι η προώθηση των τζιχαντιστών προς την πόλη σταμάτησε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται συνεργαζόμενο με το τουρκικό κράτος, “χωρίς την υποστήριξη των Τούρκων θα είχαμε συντρίψει το Ισλαμικό Κράτος”, είπε χαρακτηριστικά.

“Τις τελευταίες ημέρες οι συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν προς την πόλη, αναχαιτίσαμε όλες τις επιθέσεις τους”.

Η Σιγιαμπέντ Ζάγκρος, μια πολεμίστρια των Κούρδων, η οποία τραυματίστηκε στο κεφάλι, επέστρεψε στα χαρακώματα πριν ακόμα επουλωθεί το τραύμα της. Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ακόμα και τραυματίες δεν μπορούμε να απέχουμε από τη μάχη” και πρόσθεσε: “Όσο οι πολεμιστές του YPG και του YPJ είμαστε εδώ, το Ισλαμικό Κράτος δεν θα μπει ποτέ στην Κομπάνι”.

Η Ζάγκρος είναι μια από τις πολλές γυναίκες που έχουν πάρει τα όπλα και πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Η ίδια μαρτυρά ότι το Ισλαμικό Κράτος τους επιτίθεται με βαριά όπλα και πολλοί από τους συντρόφους της έχουν σκοτωθεί, ωστόσο, δηλώνει: “Θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος” και στέλνει μήνυμα στους τζιχαντιστές: “Την Κομπάνι θα τη δείτε μόνο στα όνειρά σας”.

Δείτε φωτογραφίες των ανδρών και γυναικών που υπερασπίζονται το δυτικό μέτωπο της Κομπάνι, όπως αναρτήθηκαν στο firatnews.

kourdoi-1 kourdoi-2 kourdoi-3 kourdoi-4 kourdoi-5 kourdoi-7

Σχετικά άρθρα