Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζάεφ: Τα Βαλκάνια με τη Συμφωνία των Πρεσπών μπορούν να λύσουν σύνθετα προβλήματα

Ζάεφ: Τα Βαλκάνια με τη Συμφωνία των Πρεσπών μπορούν να λύσουν σύνθετα προβλήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια,

Tην άποψη ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα Βαλκάνια απέδειξαν ότι μπορούν να βρουν λύσεις σε σύνθετα και δύσκολα προβλήματα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, σε ομιλία του στο πρώτο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών που διεξάγεται στην Αχρίδα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ακόμη ότι στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, είχε την ευκαιρία μέχρι τώρα να ανακοινώσει «θετικές» ειδήσεις, όμως η ποιο θετική ίσως είδηση ήταν όταν ανακοίνωσε στο λαό της χώρας του την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με την υπογραφή της Συμφωνίας άνοιξε ο δρόμος για την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας του, η οποία τον Μάρτιο του 2020 έγινε και επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ.

Πλην των Ζάεφ και Τσίπρα, στο πάνελ του Φόρουμ των Πρεσπών μίλησαν οι Αλί Αχμέτι (ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία), Γιοχάνες Χαν (επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ) και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ.

Σχετικά άρθρα