Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανοί πολίτες στρατολόγοι του Ισλαμικού Κράτους στο… Μπαγκλαντές

Βρετανοί πολίτες στρατολόγοι του Ισλαμικού Κράτους στο… Μπαγκλαντές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βρετανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Μπαγκλαντές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η αστυνομία του Μπαγκλαντές ανακοίνωσε ότι συνέλαβε Βρετανούς πολίτες που στρατολογούσαν τζιχαντιστές προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Νούσρα, που αποτελεί το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Συρία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο Σάμιουν Ραχμάν, που κατάγεται από το Μπαγκλαντές αλλά είναι Βρετανός υπήκοος, συνελήφθη στον σιδηροδρομικό σταθμό στην Ντάκα, την πρωτεύουσα της χώρας, λίγες ώρες μετά την σύλληψη δικτύου τζιχαντιστών που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν δίκτυο της Αλ Κάιντα στην χώρα.

“Κατά την ανάκριση μας είπε ότι είχε έρθει για να στρατολογήσει τζιχαντιστές για την Συρία” ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα πάντα με την ομολογία του, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2013 ήταν στην Συρία και πολεμούσε στις επιχειρήσεις της Αλ Νούσρα μαζί με άλλον έναν φίλο του από την Βρετανία.

Σχετικά άρθρα