Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντί για το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισαν αποθήκη σιτηρών

Αντί για το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισαν αποθήκη σιτηρών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Αυτή τη φορά οι ΗΠΑ και οι Άραβες σύμμαχοί τους πέτυχαν… διάνα στοχεύοντας το Ισλαμικό Κράτος. Τίναξαν στον αέρα μια αποθήκη σιτηρών και σκότωσαν όλους τους ανθρώπους που εργάζονταν σε αυτήν. Εάν πέτυχαν τζιχαντιστές; Οι πληροφορίες από το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρουν ότι δεν σκοτώθηκε κανείς τζιχαντιστής, ίσως κάποιοι να τραυματίστηκαν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο υποθέτει ότι τα πολεμικά αεροσκάφη θεώρησαν ότι οι σιταποθήκες και οι μύλοι, στην πόλη Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία, ήταν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος και για αυτό τις βομβάρδισαν. Αλλά έκαναν τραγικό λάθος.

Και ενώ η απορία παραμένει, γιατί δηλαδή δεν βομβαρδίζουν τα άρματα μάχης και το πυροβολικό που έχουν ζώσει την Κομπανί, ώστε να διαλύσουν την πολιορκία, αλλά αναζητούν άλλους στόχους, “στρατηγικούς” υποτίθεται, μαθαίνουμε από το Συριακό Παρατηρητήριο ότι βομβάρδισαν (αυτό τουλάχιστον το πέτυχαν) εργοστάσιο φυσικού αερίου έξω από την πόλη Ντέιρ Αλ Ζορ στην ανατολική Συρία, όπου εκεί τραυμάτισαν κάποιους τζιχαντιστές.

Ακόμα, βομβαρδίστηκαν τα περίχωρα της Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα