Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πατέρας και δυο γιοι πολεμάνε στην Κομπανί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Πατέρας και δυο γιοι πολεμάνε στην Κομπανί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Σαλίχ Καντίλ (Salih Kandil) και οι δύο γιοι του με καταγωγή από το τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, έφυγαν από την Τουρκία και πήγαν στη Συρία για να ενισχύσουν την άμυνα της πολιορκημένης Κομπανί από τις συμμορίες των τζιχαντιστών.

Ο πατέρας και οι δύο γιοι του υπερασπίζονται την πόλη σε τρία μέτωπα μαζί με τους πολιτοφύλακες του YPG.

Ο Σαλίχ Καντίλ, που ζούσε στην Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται στην Κομπανί από τον Ιούλιο. Στις πρώτες μάχες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος έχασε και το ένα του μάτι, αλλά συνεχίζει να μάχεται για να αποκτήσει αυτός και οι γιοι του μια ελεύθερη πατρίδα.

Όταν άρχισε η πολιορκία της Κομπανί στις 15 Σεπτεμβρίου αμέσως έτρεξε στα χαρακώματα, παρά το γεγονός ότι έχασε το ένα του μάτι πρόσφατα. Οι γιοι του, Ντενίζ και Σινάν, πολεμάνε στο πλευρό του. Ο ίδιος μιλώντας στο Firatnews δηλώνει αποφασισμένος: “Θα αντισταθούμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας”.

Έχασε το μάτι του, αλλά δεν εγκαταλείπει τη μάχη

Ο Σαχίλ Καντίλ, που εντάχθηκε στις γραμμές του YPG τον Ιούλιο, λέει: “Άφησε την Κωνσταντινούπολη, στην οποία ζούσα για χρόνια και ήρθα εδώ. Η καταγωγή μου είναι από την Ούρφα. Τραυματίστηκα στο δυτικό μέτωπο της Κομπανί στις 30 Ιουλίου και εκεί έχασα το μάτι μου, αλλά όταν άρχισαν την πολιορκία στις 15 Σεπτεμβρίου για μια ακόμη φορά έσπευσα στα χαρακώματα”.

Οι δύο γιοι του πολεμάνε στις ίδιες γραμμές

Ο Σαλίχ Καντίλ λέει ότι όταν άρχισε η πολιορκία στις 15 Σεπτεμβρίου οι γιοι του Σινάν και Ντενίζ, 18 και 19 ετών, ήρθαν να πολεμήσουν στην Κομπανί. Ο Καντίλ λέει ότι είναι υπερήφανος για τους γιους του, προσθέτοντας: “Εύχομαι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα για τον λαό μας”.

Υπερασπίζονται την Κομπανί σε τρία μέτωπα

Ενώ ο Ντενίζ πολεμά στο δυτικό μέτωπο, ο Σινάν πολεμά στο ανατολικό με τον πατέρα του.

Δεν θα εγκαταλείψουμε τη γη μας

“Δεν θα εγκαταλείψουμε τη γη μας σε κανέναν. Είναι δική μας και θα την υπερασπιστούμε”, λέει ο Σαλίχ Καντίλ, προσθέτοντας: “Πολεμάμε τα βαριά όπλα του Ισλαμικού Κράτους με τη θέλησή μας, τη δύναμή μας και το κουράγιο μας. Δεν θα πάρουν ποτέ την Κομπανί. Θα την μετατρέψουμε σε μια κόλαση για αυτούς. Θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας”.

Σημείωση του tribune: Το YPG είναι μια αριστερή πατριωτική οργάνωση των Κούρδων της Συρίας. Δεν είναι σκληροί κομμουνιστές όπως το PKK του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, αλλά είναι αριστεροί. Η αγάπη τους για την πατρίδα, για τη γη που πατάνε, ο αγώνας τους για ένα ελεύθερο κουρδικό κράτος, όλα αυτά ας γίνουν παράδειγμα σε κάποιους δικούς μας “αριστερούς” που αρνούνται πατρίδα, αρνούνται το έθνος, αρνούνται τον πατριωτισμό. Ευτυχώς για τους Κούρδους και για τον αγώνα τους, η αριστερά τους είναι πατριωτική και δίνει εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Φανταστείτε να είχαν οι Κούρδοι “αριστερούς” και “προοδευτικούς” σαν κάτι δικούς μας, που τους βάζει ο Τσίπρας και στα ψηφοδέλτια, το Ισλαμικό Κράτος θα τους είχε σαρώσει…

kobane-2

Σχετικά άρθρα