Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε την πολιορκημένη Κομπανί

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε την πολιορκημένη Κομπανί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς βομβαρδίζουν οι Αμερικανοί και οι Άραβες σύμμαχοί τους, πάντως το Ισλαμικό Κράτος που πολιορκεί την κουρδική πόλη Κομπανί στη βόρεια Συρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα, εξαπέλυσε την Κυριακή βομβαρδισμό με οβίδες στοχεύοντας τις κατοικίες της πόλης.

Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό, πώς με τόσα αεροπλάνα να πετάνε πάνω από τα κεφάλια τους και τόσους δορυφόρους να παρακολουθούν κάθε τους βήμα, οι τζιχαντιστές όχι μόνο να μην έχουν υποστεί πλήγματα που να τους έχουν αναγκάσει να παραιτηθούν από την πολιορκία της πόλης, αλλά -αντιθέτως- να γίνονται ακόμα πιο επιθετικοί.

Και φυσικά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι οι ΗΠΑ, με την τεχνολογία και τον οπλισμό που διαθέτουν, δεν μπορούν να εκμηδενίσουν τους τζιχαντιστές πολιορκητές της Κομπανί. Κάτι κατσαπλιάδες εκπαιδευμένους από τους Τούρκους, δίχως καμία αντιαεροπορική κάλυψη, δίχως καμία “μυστική” τεχνολογία στη διάθεσή τους. Εκτός εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν θέλουν να εξοντώσουν το Ισλαμικό Κράτος και ρίχνουν βόμβες εδώ και εκεί, έτσι, για τα μάτια του κόσμου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα μεταδίδουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων, οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν την Κυριακή επίθεση με οβίδες εναντίον της κουρδικής πόλης Κομπανί για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πολιορκίας.

Οι τζιχαντιστές μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τον βομβαρδισμό της Κομπανί παρά τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στις θέσεις τους στα περίχωρα της πόλης.

«Οβίδες, που ερρίφθησαν από το Ισλαμικό Κράτος από τους λόφους που βρίσκονται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων ανατολικά του Κομπάνι, έπληξαν σήμερα την πόλη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 12 ανθρώπων» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

«Είναι η πρώτη φορά που οι οβίδες του Ισλαμικού Κράτους πέφτουν στην πόλη μετά την έναρξη της επίθεσης που εξαπέλυσε η οργάνωση εναντίον αυτής της περιοχής τη 16η Σεπτεμβρίου» επιβεβαίωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ραχμάν, το Ισλαμικό Κράτος έχει καταφέρει να αναπτυχθεί προς την ανατολική πλευρά της πόλης και να εγκατασταθεί στους λόφους απ’ όπου εξαπέλυσε αυτήν την επίθεση παρά μάλιστα τους βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού.

Δηλαδή, με τόσα συμμαχικά αεροπλάνα να τους στοχεύουν, το Ισλαμικό Κράτος μπορεί και στήνει το πυροβολικό του ανενόχλητο. Αυτό στην κοινή λογική δεν αντέχει! Έχουμε δει τι μπορούν να κάνουν τα αμερικανικά όπλα, που σημαίνει ότι οι τζιχαντιστές που πολιορκούν την Κομπανί, στην πραγματικότητα εξελίσσουν την πολιορκία τους δίχως να πλήττονται.

Εν τω μεταξύ, σε νέο βίντεο που ανέβηκε στο Live Leak βλέπουμε Κούρδους μαχητές να καταστρέφουν άρματα μάχης και εκτοξευτήρες ρουκετών. Ευτυχώς που πολεμάνε οι Κούρδοι, γιατί εάν περίμεναν από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους… σώθηκαν. Ειδικά όταν οι Κούρδοι που υπερασπίζονται την Κομπανί είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία κομμουνιστές (για να βάλουμε και αυτή την παράμετρο).

Σχετικά άρθρα