Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανία: Η αντιπολίτευση αναζητά νέο αρχηγό μετά την τρίτη νίκη Ράμα

Αλβανία: Η αντιπολίτευση αναζητά νέο αρχηγό μετά την τρίτη νίκη Ράμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Λουλζίμ Μπασά,

Στην Αλβανία κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές πριν ένα μήνα ο Έντι Ράμα. Για τρίτη συνεχόμενη φορά νίκησε το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο τώρα αναζητεί ηγεσία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) Αλβανίας θα διενεργήσει εσωκομματικές εκλογές για να εκλέξει τον νέο πρόεδρο του, μετά από την τρίτη κοινοβουλευτική ήττα στις 25 Απριλίου.

Ωστόσο, ο νυν επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα (φωτο), δεν αποχωρεί και ανακοίνωσε την Παρασκευή την υποψηφιότητά του για μια τρίτη θητεία στην ηγεσία του κόμματος, παρά τις ήττες του.

Ορισμένα στελέχη του PD έχουν ήδη απαιτήσει να αποχωρήσει ο Λουλζίμ Μπάσα από τη θέση του.

Του καταλογίζουν ότι δεν είναι σε θέση να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη.

Δύο από τους αμφισβητίες υπέβαλλαν επίσημα τις υποψηφιότητές τους, ο Fatbardh Kadilli και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Edith Harxhi.

Ο Ibsen Elezi, πρώην αρχηγός του PD για τη βόρεια πόλη Kukës, ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία.

Την ηγεσία διεκδικεί και ο -για πρώτη φορά εκλεγμένος- βουλευτής Τιράνων, Agron Shehaj.

Ο Shehaj είναι ο δεύτερος βουλευτής σε αριθμών ψήφων του PD στις εκλογές της 25ης Απριλίου.

Αυτό δείχνει ότι έχει μία δημοφιλία (ή καλό μηχανισμό).

Σε ανάρτησή του στο Facebook, όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ο Shehaj δήλωσε ότι το PD χρειάζεται νέο όραμα και κατεύθυνση, προσθέτοντας ότι δεν βλέπει τις εκλογές ως αγώνα αλλά μια κοινή προσπάθεια όλων των Δημοκρατών για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ανοιχτού και πραγματικά δημοκρατικού κόμματος.

Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος αναμένεται να συνεδριάσει την Κυριακή 23 Μαΐου στις 18.00 για να αποφασίσει σχετικά με τους υποψηφίους και τους κανόνες του αγώνα.

Οι εσωκομματικές εκλογές για τον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος θα διεξαχθούν στις 13 Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα