Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοινή άσκηση ειδικών δυνάμεων Αιγύπτου-Εμιράτων για την αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων στην περιοχή

Κοινή άσκηση ειδικών δυνάμεων Αιγύπτου-Εμιράτων για την αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων στην περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Στρατιωτική Άσκηση,

Η κοινή στρατιωτική άσκηση ΑιγύπτουΕμιράτων «Zayed Three» ξεκίνησε την Παρασκευή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ). Θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων και συμμετέχουν σε αυτή ειδικές δυνάμεις από τις δύο χώρες.

Η άσκηση εντάσσεται στην επιθυμία των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων να ενισχύσουν τη στρατιωτική τους συνεργασία με φιλικά κράτη, να βρουν τις καταλληλότερες λύσεις απέναντι σε εχθρικές δυνάμεις, να καθιερώσουν ασκήσεις έκτακτης ανάγκης και βεβαίως να ενισχυθεί περαιτέρω ο συντονισμός μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου και των Εμιράτων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Η άσκηση είναι μέρος ενός προγραμματισμένου στρατιωτικού σχεδίου για την προώθηση της ετοιμότητας μάχης των δυνάμεων των ΗΑΕ και της Αιγύπτου, το οποίο στοχεύει να δώσει έμφαση στις στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των δύο φιλικών κρατών και στην κοινή τους πεποίθηση για την αντιμετώπιση προκλήσεων προς τη σταθερότητα της περιοχής του Κόλπου και του αραβικού κόσμου γενικότερα.

Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των ΗΑΕ και της Αιγύπτου βασίζεται σε μια μακρά ιστορία κοινής τεχνογνωσίας και προηγμένων δυνατοτήτων.

Τα ΗΑΕ και οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις απολαμβάνουν υψηλές και πλούσιος δυνατότητες στην αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεις ως προς την ασφάλεια της περιοχής.

Σχετικά άρθρα