Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα 2 εκατ. δολάρια οι προσφορές για μια θέση στο διαστημόπλοιο του Τζεφ Μπέζος

Στα 2 εκατ. δολάρια οι προσφορές για μια θέση στο διαστημόπλοιο του Τζεφ Μπέζος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διάστημα, Τζεφ Μπέζος,

Χιλιάδες επίδοξοι τουρίστες του Διαστήματος έσπευσαν να συμμετάσχουν σε δημοπρασία για μια θέση στην πρώτη υποτροχιακή πτήση αναψυχής που προγραμματίζει για φέτος η Blue Origin, η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος.

Τρεις εβδομάδες πριν λήξει η δημοπρασία στις 12 Ιουνίου, η υψηλότερη προσφορά που έχει κατατεθεί φτάνει τα 2 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο νικητής θα καταλάβει μια από τις έξι θέσεις του New Shepard που προγραμματίζεται να εκτοξευτεί από το Τέξας στις 20 Ιουλίου, επέτειο της προσσελήνωσης του Apollo 11.

Οι υπόλοιπες πέντε θέσεις αναμένεται να διατεθούν σε εργαζομένους της εταιρείας ή σε υψηλούς προσκεκλημένους των οποίων η ταυτότητα δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

ο New Shepard σχεδιάστηκε για αυτόνομες πτήσεις σε ύψος 100 χιλιομέτρων, το επίσημο όριο του Διαστήματος.

Οι επιβάτες θα μπορέσουν να δουν την καμπυλότητα της Γης με φόντο έναν κατάμαυρο ουρανό και θα απολαύσουν συνθήκες έλλειψης βαρύτητας για περίπου ένα λεπτό, πριν η κάψουλα επιστρέψει στη Γη με αλεξίπτωτο.

Η κάψουλα διαθέτει έξι παράθυρα παρατήρησης τα οποία σύμφωνα με την Blue Origin είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερα από τα φινιστρίνια ενός Boeing 747.

Τουλάχιστον 250.000 δολάρια αναμένονται να κοστίζουν και τα εισιτήρια για τις αντίστοιχες υποτροχιακές πτήσεις της Virgin Galactic, η οποία σκοπεύει να αρχίσει να δέχεται κρατήσεις από το 2022. Θα προηγηθεί φέτος η εκτόξευση του ίδιου του Ρίτσαρντ Μπράνσον, του περιπετειώδους μεγιστάνα του ομίλου Virgin.

Εντός της φετινής χρονιάς, εξάλλου, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη ιδιωτική πτήση με μισθωμένο όχημα της SpaceX, την οποία πληρώνει για την παρέα του ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν.

To τίμημα δεν είναι γνωστό, εκτιμάται όμως σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Οι πτήσεις αναψυχής αναμένεται να γίνουν σημαντική πηγή εσόδων για την Blue Origin, μετά την απόφαση της NASA να αναθέσει στη SpaceX την ανάπτυξη της σεληνακάτου με την οποία οι αμερικανοί αστροναύτες θα επιστρέψουν στη Σελήνη.

Η Blue Origin κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας ότι αδικήθηκε στον διαγωνισμό και το θέμα εξετάζεται τώρα στο Γραφείο Λογοδοσίας της Αμερικανικής Κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα