Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιδού οι αποδείξεις: Η Τουρκία δίνει τανκς στο Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)

Ιδού οι αποδείξεις: Η Τουρκία δίνει τανκς στο Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άρματα Μάχης, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φωτογραφίες,

Το κουρδικό TV MED NUÇE μετέδωσε βίντεο στο οποίο αποκαλύπτεται η υποστήριξη του ισλαμιστικού καθεστώτος της Τουρκίας στο Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, στο συνοριακό πέρασμα της Jarablus και δείχνει φορτηγά που κουβαλάνε τουρκικά τανκς να περνάνε τα σύνορα και να κατευθύνονται σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Το εντυπωσιακό είναι, όπως ίσως θα προσέξατε στο βίντεο, ότι τα φορτηγά που κουβαλάνε τα τανκς περνάνε από φυλάκιο στο οποίο κυματίζει η σημαία του Ισλαμικού Κράτους. Το συγκεκριμένο φυλάκιο της Karkamıs απέχει μόλις 45 χιλιόμετρα δυτικά από την κουρδική πόλη Κομπανί στη βόρεια Συρία που την πολιορκούν οι τζιχαντιστές.

Οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν σε Κούρδους να πάνε να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με τα όσα γράφει το en.firatajans.com, πέντε χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας, που τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταφύγει στην Τουρκία κυνηγημένοι από την προέλαση των τζιχαντιστών, προσπάθησαν την Παρασκευή να φύγουν από την Τουρκία, να επιστρέψουν στην πόλη Κομπανί για να την υπερασπιστούν με τους συμπατριώτες τους που ήδη πολεμάνε στα χαρακώματα.

Ωστόσο, η ισλαμική τουρκική κυβέρνηση δεν τους επιτρέπει να γυρίσουν στα χώματά τους για να υπερασπιστούν την πόλη τους. Αρχικά τους έλεγαν ότι η Κομπανί εκκενώθηκε και πέρασε στον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους. Οι Κούρδοι δεν πείσθηκαν από τα ψέμματα των Τούρκων και στην απόπειρά τους να διαβούν τα σύνορα, για να γυρίσουν στην πατρίδα τους, τους σταμάτησε ο τουρκικός στρατός στο πέρασμα Murşitpınar.

Τρεις χιλιάδες Κούρδοι τελικά κατάφεραν και πέρασαν στη Συρία από το Mürşitpınar, παρά τις προσπάθειες των Τούρκων να τους εμποδίσουν. Ακόμα δύο χιλιάδες άνδρες Κούρδοι περιμένουν και ψάχνουν τρόπο να περάσουν. Ο 62χρονος Teyyar Ahmed, που είπε ότι πέρασε στην Τουρκία πριν 4 ημέρες, λέει: “Στην πραγματικότητα εγκαταλείψαμε την πατρίδα μας εξαιτίας της ατμόσφαιρας πανικού που δημιουργήθηκε. Οι Τούρκοι υπουργοί μας υποδέχτηκαν με αθώα πρόσωπα και ανοιχτές αγκαλιές. Τώρα που θέλουμε να γυρίσουμε στον Κομπανί για να πολεμήσουμε, μας χτυπάνε με τα γκλομπ τους”.

Ο Huseyin Muhamed, που κατέφυγε στο τουρκικό έδαφος με την οικογένειά του όταν το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο χωριό του, λέει ότι θέλει να επιστρέψει στη Συρία για να πολεμήσει στην Κομπανί. “Άφησα εδώ την οικογένειά μου και τώρα θέλω να επιστρέψω να πολεμήσω στην Κομπανί. Το τουρκικό κράτος μας κρατά ομήρους εδώ. Εμείς θέλαμε απλά να φέρουμε τους ηλικιωμένους μας, τα παιδιά μας και τους αρρώστους εδώ. Τώρα θέλουμε οι άνδρες να επιστρέψουμε να πολεμήσουμε για την πατρίδα μας. Το τουρκικό κράτος δεν θέλει να πάμε να πολεμήσουμε”.

Και προς απόδειξη του ρεπορτάζ, δείτε φωτογραφίες από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας με χιλιάδες Κούρδους να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, να επιστρέψουν στη Συρία για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος και τη Τουρκία να μην τους επιτρέπει να φύγουν. Στο τέλος οι Κούρδοι ρίχνουν τους φράχτες των συνόρων για να επιστρέψουν στην Κομπανί:

kurdis-1

kurds-2

kurds-3

Σχετικά άρθρα