Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) εξάρθρωσαν εν υπνώσει πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Οι Κούρδοι (SDF) εξάρθρωσαν εν υπνώσει πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους στη Ντέιρ αλ Ζουρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι οι ειδικές αντιτρομοκρατικές μονάδες τους συνέλαβαν τέσσερις ύποπτους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ της Συρίας.

Το Κέντρο Συντονισμού και Στρατιωτικών Επιχειρήσεων των SDF έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι, οι τέσσερις συλληφθέντες είναι ύποπτοι για δολοφονίες αμάχων και μελών των δυνάμεων ασφαλείας.

Συνελήφθησαν από κομάντος της κουρδικής ασφάλειας στην περιοχή Αλ Σαχέλ, ανατολικά της Ντέιρ αλ Ζουρ.

Η επιχείρηση είχε αεροπορική υποστήριξη από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Ο συνταγματάρχης Μαρότο, ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού, δήλωσε σε ένα tweet την Κυριακή ότι ο Διεθνής Συνασπισμός είναι δεσμευμένος με τις SDF μέχρι την ολοκληρωτική ήττα του Ισλαμικού Κράτους, παρέχοντας ασφάλεια και προστασία στην περιοχή.

Παρόλο που οι SDF και ο Διεθνής Συνασπισμός ανακοίνωσαν την εδαφική ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία τον Μάρτιο του 2019, οι επιθέσεις εν υπνώσει πυρήνων συνεχίζονται, ειδικά σε απελευθερωμένες περιοχές, σε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της περιοχής.

Στις 3 Μαΐου, οι SDF ανακοίνωσαν ότι οι κουρδικές αντιτρομοκρατικές μονάδες είχαν συλλάβει έναν υψηλόβαθμο ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στη Ντέιρ αλ Ζουρ.

Σχετικά άρθρα