Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τα απομεινάρια του κινεζικού πυραύλου

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τα απομεινάρια του κινεζικού πυραύλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ινδικός Ωκεανός, Κίνα,

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τα ξημερώματα (05.24 ώρα Ελλάδας) τα απομεινάρια του θηριώδους κινεζικού πυραύλου, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του καταστράφηκε κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης, όπως μετέδωσαν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συντεταγμένες δείχνουν ότι το σημείο πρόσκρουσης βρίσκεται στον ωκεανό κάπου νοτιοδυτικά της Ινδίας και της Σρι Λάνκα.

Το θέμα είχε προκαλέσει αναστάτωση διεθνώς, καθώς δεν μπορούσε να υπολογιστεί σε ποιο σημείο του πλανήτη θα πέσουν τα συντρίμμια.

Μάλιστα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας είχε εκδώσει NOTAM που όριζε χρονικό διάστημα επιφυλακής, αφού και η Ελλάδα βρισκόταν μέσα στη ζώνη επικινδυνότητας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου και θραύσματα θα μπορούσαν υποθετικά να συντριβούν από τον 41.5° παράλληλο βορείως του Ισημερινού, στο ύψος της Θεσσαλονίκης ώς τον 40ό παράλληλο νοτίως του Ισημερινού στο ύψος της Νέας Ζηλανδίας.

Το διάστημα επιφυλακής από το Σάββατο( 21.12 βράδυ, τοπική ώρα), λήγει τυπικά στις 12.46.

Το αμερικανικό κέντρο διαστημικής έρευνας Aerospace Corporation, παρακολουθούσε ζωντανά την τροχιά με τελευταία πρόβλεψη για την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα στις 07:19 (ώρα Ελλάδας) της Κυριακής.

Την τελευταία φορά που εκτοξεύτηκε ένας πύραυλος Long March τον Μάιο του 2020, αναφέρθηκαν συντρίμμια στα χωριά της Ακτής του Ελεφαντοστού.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες πως τα περισσότερα από τα συντρίμμια του πυραύλου θα καούν κατά την επιστροφή τους στην ατμόσφαιρα και είναι πολύ απίθανο να προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά.

Αρκετά ξένα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι το διαστημικό αντικείμενο ζυγίζει 21 τόνους ενώ το φυσιολογικό θα ήταν να μην ξεπερνάει τους 10.

Σχετικά άρθρα