Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησαν απεργία πείνας δέκα Γαλλίδες μέλη του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται στη Συρία

Ξεκίνησαν απεργία πείνας δέκα Γαλλίδες μέλη του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χολ Προσφυγικός Καταυλισμός (Συρία), Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον δέκα Γαλλίδες, οι οποίες εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο παρελθόν και κρατούνται στο στρατόπεδο Αλ Χολ της Συρίας ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν απεργία πείνας, απαιτώντας να επαναπατριστούν στη Γαλλία.

«Αποφασίσαμε να σταματήσουμε να τρεφόμαστε, ανεξάρτητα από τους κινδύνους, έως ότου συναντηθούμε με τους κατάλληλους ανθρώπους για να λάβουμε απαντήσεις για το μέλλον μας», είπε μια από τις γυναίκες σε ένα φωνητικό μήνυμα που που εστάλη στους «The New York Times».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δέκα γυναίκες ξεκίνησαν την απεργία πείνας το Σάββατο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του Παρισιού να τις επαναπατρίσει και να τις δικάσει.

Η απεργία πείνας επιβεβαιώθηκε από τουλάχιστον δύο Γάλλους δικηγόρους που εκπροσωπούν τις γυναίκες του Ισλαμικού Κράτους.

Ηνωμένα Έθνη και Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ζητήσει στο παρελθόν από αρκετές χώρες να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους, οι οποίοι κάποτε προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος, και να τους δικάσουν στο έδαφός τους.

Η Γαλλία υποστηρίζει ότι οι ενήλικες που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, πρέπει να δικαστούν στις χώρες όπου διέπραξαν τα εγκλήματά τους: στη Συρία και το Ιράκ.

Ωστόσο, οι γυναίκες που συμμετέχουν στην απεργία πείνας απαιτούν δίκη στη Γαλλία, σημειώνοντας ότι «είμαστε εδώ, περιμένουμε σε σκηνές μέσα στο κρύο και το χειμώνα», αναφέρει η μία απεργός πείνας στο φωνητικό της μήνυμα.

«Θέλουμε να πληρώσουμε το χρέος μας στην κοινωνία για την επιλογή που κάναμε να έρθουμε εδώ. Αλλά είναι καιρός να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και να γυρίσουμε σπίτι».

Σχετικά άρθρα