Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καραντίνα τριών ημερών στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας

Καραντίνα τριών ημερών στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νέα Ζηλανδία, Όκλαντ, Τζασίντα Άρντερν,

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε την επιβολή ενός σύντομου lockdown για τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ, την ώρα που οι Αρχές ερευνούν τα τρία νέα κρούσματα Covid-19 που εντοπίστηκαν στην κοινότητα.

Το Όκλαντ θα εισέλθει σε lockdown τριών ημερών τα μεσάνυχτα απόψε, δήλωσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το επίπεδο συναγερμού για τις υπόλοιπες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας θα αυξηθεί σε 2, κάτι που απαιτεί κοινωνική αποστασιοποίηση και σηματοδοτεί τον κίνδυνο μετάδοσης της κοινότητας.

Νωρίτερα, η Νέα Ζηλανδία είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκαν τρία νέα κρούσματα Covid-19 σε μια οικογένεια από το νότιο Όκλαντ. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς μολύνθηκαν.

Η Νέα Ζηλανδία είχε εντοπίσει πολλά κρούσματα κορωνοϊού πριν τρεις εβδομάδες, τερματίζοντας μια περίοδο περισσότερων από δύο μηνών χωρίς καμία νέα μόλυνση.

Η χώρα έχει σχεδόν καταφέρει να εξαλείψει τον Covid-19 στο έδαφός της, με τις προσπάθειές της να έχουν κερδίσει επαίνους από το εξωτερικό.

Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί στη χώρα λιγότερα από 2.000 κρούσματα κορωνοϊού και 25 θάνατοι.

Η χώρα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει κλείσει τα σύνορά της στους ξένους ταξιδιώτες από τον Μάρτιο και την προηγούμενη άνοιξη επέβαλε αυστηρό lockdown για πέντε εβδομάδες.

Σχετικά άρθρα